Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Macka med kryddkorv och råkostsallad

Råkostsalladen blandat med crème fraiche tillför en skönt krämig knaprighet. Till det kommer nystekt salsiccia (eller annan kryddkorv som du gillar) som du delat på längden. Och allt läggs på ett råglevain. Ytterst enkelt men otroligt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj kikärtorna noga i en sil och låt rinna av väl.
  2. Blanda kikärtor, råkostsallad och crème fraiche. Smaka eventuellt av med salt.
  3. Dela korvarna på längden och stek dem i oljan i en stekpanna eller grilla dem i en grillpanna.
  4. Skiva saltgurkorna tunt på längden. Rosta bröden.
  5. Lägg råkostsalladen på bröden och sedan korvarna.
  6. Till servering: Toppa med saltgurka och servera med sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Strö gärna över lite hackad persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 förp råkostsallad (à 275 g)
  • 2 dl crème fraiche (gärna paprika & chili)
  • salt
  • 4 kryddkorvar (t ex. bratwurst, salsiccia)
  • 1 msk olja
  • 2 saltgurkor
  • 4 skivor råglevain
Till servering
  • blandsallad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer