Pitabröd

Pitabröd är mellanösterns tunnbröd. Precis som andra sorters tunnare bröd runtom i världen bakades också pitabröd ursprungligen på en het sten eller platta. Dessa pita bakar du i en gjutjärnspanna över grillen.

Gör så här
00:10:00
00:10:00
01:30:00
00:04:00
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi897 KJ / 214 kCal
Fett2.3 g
Kolhydrater41.3 g
Protein5.9 g
Kommentarer
3 stPerfekt substitut till tortillabröd för de mindre barnen
Malin
Nja, saltmängden är ju en väldigt individuell smakpreferens. Jag är en sk "supersmakare", dvs min tunga har extremt många smaklökar och ger därför ett väldigt känsligt, och både bra & dåligt (på olika sätt) smaksinne. Men om man läser om supersmakare så har en majoritet (särskilt dom som är 100%, för man kan även vara bara 25%, 50% som min syster & mamma är, eller 75%).
Lindha
Minska på saltet, en tsk räcker.
Birgitta