Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sallad på rökt kalvlägg

Läggen blir en jättegod fyllning till pitabröd. Ricotta är en lite mildare och sötare färskost som passar fint till rökt kött som dessa kalvlägg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salta kalvläggen och rök den på svag värme, ca 100˚C, i 4 timmar.
  2. Ansa och skiva löken tunt. Strimla isbergssalladen. Skiva kalvläggen tunt.
  3. Fyll pitabröden med kött, lök, sallad och ricotta.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt vetemjölet i pitabröden till glutenfri mjölmix eller använd färdigköpta glutenfria bröd.
Gör laktosfri: Byt ricotta mot laktosfri cream cheese eller fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut ricotta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kalvlägg
  • salt
  • 1 knipplök
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 8 pitabröd
  • 150 g ricottaost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2803 kJ / 670 kCal