Somunbröd
Somunbröd härstammar från Balkan och är ett mjukt och luftigt pitaliknande bröd som även kallas för lepinje. Bröden passar till det mesta, men serveras med fördel tillsammans med nystekta ćevapčići.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024
Ingredienser
8 st
7 g torrjäst (7 g motsvarar 1/2 förpackning à 14 g)
10 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)
2 tsk strösocker
3 dl mjölk (3 %)
2 1/2 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1233 KJ / 295 kCal
Fett3 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein8 g
Kommentarer
Kan man frysa utan att pitabrödsegenskapen försvinner? Och isår, hur töar man på bästa sätt?
Åsa
2024-11-07Hej Åsa! Vi har inte testat det men det borde inte vara några problem. Tina i rumstemperatur i plastpåse och värm lite lätt vid servering. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-07Jättegott! Men de blev lite stora med bara 8 stycken på den degen, så vi ska försöka med 10 stycken nästa gång.
Louise
2024-10-23Hej! Vilket recept stämmer? Detta eller det som står i Buffétidningen? Där står det bara 3 dl mjölk & 7 gram jäst
Linnéa
2024-10-23Hej Linnéa! Hoppas jag förstår din fråga. Det blir lite märkligt när det i tidningen står 1/2 förp à 14 g. Det ska alltså vara 7 gram torrjäst vilket motsvarar 1/2 paket (torrjästen är på 14 gram/förp) och 3 dl mjölk. I tidningen står vattnet i texten i övrigt ska det inte skilja sig åt. Så du kan välja det recept du tycker är enklast att följa. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-10-25