Pitabröd är mellanösterns tunnbröd. Precis som andra sorters tunnare bröd runtom i världen bakades också pitabröd ursprungligen på en het sten eller platta. Dessa pita bakar du i en gjutjärnspanna över grillen.
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Malin
2020-12-01Perfekt substitut till tortillabröd för de mindre barnen
Lindha
2019-10-14Nja, saltmängden är ju en väldigt individuell smakpreferens. Jag är en sk "supersmakare", dvs min tunga har extremt många smaklökar och ger därför ett väldigt känsligt, och både bra & dåligt (på olika sätt) smaksinne. Men om man läser om supersmakare så har en majoritet (särskilt dom som är 100%, för man kan även vara bara 25%, 50% som min syster & mamma är, eller 75%).
Birgitta
2014-04-18Minska på saltet, en tsk räcker.