Pitabröd
Pitabröd är mellanösterns tunnbröd. Precis som andra sorters tunnare bröd runtom i världen bakades också pitabröd ursprungligen på en het sten eller platta. Dessa pita bakar du i en gjutjärnspanna över grillen.
Ingredienser
16 bröd
6 dl vatten
1 tsk torrjäst
15 dl vetemjöl special (15 dl motsvarar 900 g)
1 msk salt
1 - 2 msk olja
Gör så här
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi897 KJ / 214 kCal
Fett2.3 g
Kolhydrater41.3 g
Protein5.9 g
Kommentarer
Perfekt substitut till tortillabröd för de mindre barnen
Malin
2020-12-01Nja, saltmängden är ju en väldigt individuell smakpreferens. Jag är en sk "supersmakare", dvs min tunga har extremt många smaklökar och ger därför ett väldigt känsligt, och både bra & dåligt (på olika sätt) smaksinne. Men om man läser om supersmakare så har en majoritet (särskilt dom som är 100%, för man kan även vara bara 25%, 50% som min syster & mamma är, eller 75%).
Lindha
2019-10-14Minska på saltet, en tsk räcker.
Birgitta
2014-04-18