Kalljästa rågfrallor

Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
6
Kalljästa rågfrallor

Har du alltid ett paket torrjäst hemma går det lätt slänga ihop en deg på kvällen och få nybakt bröd dagen efter. När man utgår från kall degvätska tar det lite tid för rågfrallorna att jäsa, men smaken hinner utvecklas på ett helt annat sätt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Kalljästa rågfrallor

Ingredienser

20 st
1/4   paket torrjäst (1/4 paket motsvarar 3 g)
10 dl  vetemjöl special
2 dl  grovt rågmjöl
1 msk  strösocker
1 tsk  salt
1 msk  olivolja
5 dl  kallt vatten

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Jättegoda med russin!

Maria

2023-03-25

Hej! Kan jag använda honung istället för socker?

Lina

2020-12-30

Men åh, det stod att dessa passar bra att baka till frukost men sen står det att andra jäsningen är tre timmar.. hur får ni ihop det??

Lisa

2020-11-14

Hej Lisa! Hoppsan... den som skrev den texten måste ha varit en bagare, dvs om man går upp bagar-tidigt så får man dessa till frukost. Men för oss vanliga, så har vi nu ändrat texten till att få frallorna färdiga dagen efter (utan att lova det till frukost). 😉 Tack för att du uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-11-19

Testa liknande recept

Kalljästa rågfrallor med bönor
Betyg 4.6 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vallmofrallor
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommarfrallor
Betyg 3.1 av 5.
230 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa frukostbullar
Betyg 3.9 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotsfrallor med äpple
Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt rågbröd
Betyg 2.5 av 5.
405 personer har röstat
Över 60 min att tillaga