Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kalljästa rågfrallor

Har du alltid ett paket torrjäst hemma går det lätt slänga ihop en deg på kvällen och få nybakt bröd till frukost. När man utgår från kall degvätska tar det lite tid för rågfrallorna att jäsa, men smaken hinner utvecklas på ett helt annat sätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda jästen med vetemjöl, rågmjöl, socker och salt i en bunke.
  2. Tillsätt olja och vatten och rör ihop tills allting är blandat. Degen blir rätt kladdig.
  3. Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur i ca 4 timmar (eller i kylen över natten).
  4. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord, knåda inte. Dela i 20 bitar (för 20 st). 
  5. Lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta i 3 timmar. 
  6. Sätt ugnen på 225°C. 
  7. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 20 minuter.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 1/4 paket torrjäst (1/4 paket motsvarar 3 g)
  • 10 dl vetemjöl special
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl kallt vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?