Kalljästa rågfrallor

18
5
Kalljästa rågfrallor

Har du alltid ett paket torrjäst hemma går det lätt slänga ihop en deg på kvällen och få nybakt bröd dagen efter. När man utgår från kall degvätska tar det lite tid för rågfrallorna att jäsa, men smaken hinner utvecklas på ett helt annat sätt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Kalljästa rågfrallor

Ingredienser

20 st
0.25
paket torrjäst (1/4 paket motsvarar 3 g)
10 dl
vetemjöl special
2 dl
grovt rågmjöl
1 msk
strösocker
1 tsk
salt
1 msk
olivolja
5 dl
kallt vatten

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Lina

12/30/2020

Hej! Kan jag använda honung istället för socker?

Lisa

11/14/2020

Men åh, det stod att dessa passar bra att baka till frukost men sen står det att andra jäsningen är tre timmar.. hur får ni ihop det??

Redaktionen ICAse

11/19/2020

Hej Lisa! Hoppsan... den som skrev den texten måste ha varit en bagare, dvs om man går upp bagar-tidigt så får man dessa till frukost. Men för oss vanliga, så har vi nu ändrat texten till att få frallorna färdiga dagen efter (utan att lova det till frukost). 😉 Tack för att du uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina

Ann-britt

9/16/2020

Ska andra jäsningen ske i kylskåp i tre timmar?

Redaktionen ICAse

9/24/2020

Hej Ann-Britt! Andra jäsningen ska ske i rumstemperatur. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Testa liknande recept