Grillat Naanbröd

Det här indiska naanbrödet bakas i gjutjärnspanna i grillen. Penslas först med klarat smör och strö flingsalt över. Förbered degen i god tid så går det fort när grillen är varm. Bjud på dina egna naan!

Ingredienser
8 portioner
1 tsk torrjäst
2 tsk socker
2 dl vatten (fingervarmt)
5 dl vetemjöl
1 dl vetemjöl till utbakning
1 tsk salt
1 krm bakpulver
3 msk naturell yoghurt
2 msk olivolja
50 - 100 g smör
flingsalt
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt vetemjöl till glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Använd laktosfri yoghurt och matfett utan laktos
Gör mjölkproteinfri: Byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell eller Sour Supreme (innehåller soja), och smöret till mjölkfritt matfett.
Näringsberäkningen är beräknad per bröd.
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 8 bröd.
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Tips
Du kan smaksätta naanbröden med vitlök eller fänkålsfrö.
Du måste ha lock till grillen för att kunna baka, annars blir det inte tillräckligt varmt. Temperaturen ska vara cirka 250˚C. Undvik också så långt det är möjligt att öppna locket så att du inte släpper ut värmen.
Lägg en baksten eller gjutjärnspanna (ta bort handtaget) på grillgallret när du ska baka. Stenen eller järnet håller värmen på en stabil nivå.
Som med de flesta bröd blir det bäst med långsam jäsning, så sätt gärna degen dagen före.
Du måste ha lock till grillen för att kunna baka, annars blir det inte tillräckligt varmt. Temperaturen ska vara cirka 250˚C. Undvik också så långt det är möjligt att öppna locket så att du inte släpper ut värmen.
Lägg en baksten eller gjutjärnspanna (ta bort handtaget) på grillgallret när du ska baka. Stenen eller järnet håller värmen på en stabil nivå.
Som med de flesta bröd blir det bäst med långsam jäsning, så sätt gärna degen dagen före.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1161 KJ / 278 kCal
Fett12.2 g
Kolhydrater34.9 g
Protein6.2 g
Kommentarer