Hummus på gråärter med pitabröd och grillade grönsaker

1
2
Hummus på gråärter med pitabröd och grillade grönsaker

Hummus på gråärter måste du pröva. Hummusen kryddas med tahini och vitlök och passar perfekt till pitabröd och grillade grönsaker. Pitabröd, där spenat ingår i degen, ger vackert gröna pitabröd och också god smak. De tar lite tid att göra men vi lovar spenatpita är väl värt att vänta på.

Skriv ut
Hummus på gråärter med pitabröd och grillade grönsaker

Ingredienser

4 portioner

Spenatpita

3 dl
vatten
65 g
spenat
25 g
färsk jäst
7 1/2 dl
vetemjöl special (7 1/2 dl motsvarar 450 g)
1/2 msk
salt
1 msk
olja

Kolsmör

100 g
smör
1
bit grillkol (à ca 20 g eller ca 10x4 cm)

Hummus

2 dl
torkade ärtor (gärna gråärter)
2
vitlöksklyftor
4 msk
olivolja
2 1/2 msk
citronsaft
4 msk
tahini
1 dl
vatten
-
salt
-
peppar

Grönsaker

1
blomkål (à ca 700 g)
1
spetskål (à ca 500 g)
1
zucchini (à ca 400 g)
4
färska lökar

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Susanne

11/22/2020

Koka ärtorna med eller utan salt?

Redaktionen ICAse

11/25/2020

Hej Susanne! Koka ärtorna utan salt. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Gustaf

6/7/2020

Gjorde bara hummusen, men jag blir alltid lika förvirrad gällande om 2 deciliter ärter gäller torra innan blötläggning och kokning eller efter att de är kokade så det får ni gärna svara på eller förtydliga.

Redaktionen ICAse

6/16/2020

Hej Gustaf! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat och tagit bort torkade och kokade i ingredienslistan. Det är 2 dl torkade du ska använda och lägga i blöt och sen koka. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept