Hummus på gråärter med pitabröd och grillade grönsaker
Hummus på gråärter måste du pröva. Hummusen kryddas med tahini och vitlök och passar perfekt till pitabröd och grillade grönsaker. Pitabröd, där spenat ingår i degen, ger vackert gröna pitabröd och också god smak. De tar lite tid att göra men vi lovar spenatpita är väl värt att vänta på.
Ingredienser
4 portioner
Spenatpita
3 dl vatten
65 g spenat
25 g färsk jäst
7 1/2 dl vetemjöl special (7 1/2 dl motsvarar 450 g)
1/2 msk salt
1 msk olja
Kolsmör
100 g smör
1 bit grillkol (à ca 20 g eller ca 10x4 cm)
Hummus
2 dl torkade ärtor (gärna gråärter)
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
2 1/2 msk citronsaft
4 msk tahini
1 dl vatten
salt
peppar
Grönsaker
1 blomkål (à ca 700 g)
1 spetskål (à ca 500 g)
1 zucchini (à ca 400 g)
4 färska lökar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bytte ut tahini mot neri goma (japansk svart sesampasta) och rapsolja samt ser till att det kommer med lite citronkött. Melerad gråsvart hummus med små sting av citron. Mums!!!
Anette
2023-01-17När jag söker efter recept med gråärt är detta det enda recept som kommer upp. Synd, gråärt är ju verkligen en gammal trotjänare på uppsving! Nu ska jag prova söka på torkade ärtor istället ;-)
Nina
2022-07-27Är det 65 g färsk spenat, eller fryst?
Katinka
2022-05-13