Pita med pulled oumph, srirachamajo och picklad lök
Goda grejer i ett pitabröd är väl aldrig fel? Här i modern tappning med pulled oumph, snabbpicklad rödlök, isbergssallad och majonnäs smaksatt med chilisåsen sriracha. Vegetarisk snabbmat när den är som bäst!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
3 - 4 svartpepparkorn
1 påse fryst pulled oumph (à 280 g)
1 dl vatten
2 dl majonnäs
1 - 2 tsk srirachasås
4 pitabröd
strimlad isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3398 KJ / 812 kCal
Fett40 g
Salt1.65 g
Kolhydrater96 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer