Pita med pulled oumph, srirachamajo och picklad lök

11
0 Klimatsmart
Pita med pulled oumph, srirachamajo och picklad lök

Goda grejer i ett pitabröd är väl aldrig fel? Här i modern tappning med pulled oumph, snabbpicklad rödlök, isbergssallad och majonnäs smaksatt med chilisåsen sriracha. Vegetarisk snabbmat när den är som bäst!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Pita med pulled oumph, srirachamajo och picklad lök

Ingredienser

4 portioner
2
rödlökar
1 dl
ättiksprit (12%)
2 dl
strösocker
3 dl
vatten
3 - 4
svartpepparkorn
1
påse fryst pulled oumph (à 280 g)
1 dl
vatten
2 dl
majonnäs
1 - 2 tsk
srirachasås
4
pitabröd
-
strimlad isbergssallad

För alla

Gör glutenfri: kontrollera innehållsdeklarationen på oumph-förpackningen. Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållsdeklarationen på oumph- och bröd-förpackningen.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållsdeklarationen på oumph- och bröd-förpackningen.
Gör äggfri: kontrollera innehållsdeklarationen på oumph- och brödförpackningen. Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3398 KJ / 812 kCal
Fett 40 g
Salt 1.65 g
Kolhydrater 96 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden