Pita med pulled oumph, srirachamajo och picklad lök

Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
0Klimatsmart
Pita med pulled oumph, srirachamajo och picklad lök

Goda grejer i ett pitabröd är väl aldrig fel? Här i modern tappning med pulled oumph, snabbpicklad rödlök, isbergssallad och majonnäs smaksatt med chilisåsen sriracha. Vegetarisk snabbmat när den är som bäst!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Pita med pulled oumph, srirachamajo och picklad lök

Ingredienser

4 portioner
2 rödlökar
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
3 - 4 svartpepparkorn
1 påse fryst pulled oumph (à 280 g)
1 dl vatten
2 dl majonnäs
1 - 2 tsk srirachasås
4 pitabröd
strimlad isbergssallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3398 KJ / 812 kCal
Fett40 g
Salt1.65 g
Kolhydrater96 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vegokebab, rödkålskrisp och pommes
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wraps med oumph och mangosalsa
Betyg 4.4 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spetskålssallad med tomat och basilika
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falafel i pitabröd med spetspaprika
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ljummen rotfruktssallad med citron, rosmarin och paprika
Betyg 3.2 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falafel med paprika- och sesamyoghurt och basilikaolja
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga