Vegokebab, rödkålskrisp och pommes

21
0 Klimatsmart
Vegokebab, rödkålskrisp och pommes

Gör en egen vegetarisk kebabtallrik med det färdigkryddade sojaproteinet pulled oumph och färdiga pommes. Ihop med rödkålssalladen känns vegokebaben lite nyttigare. Gott att toppa med färsk koriander.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Vegokebab, rödkålskrisp och pommes

Ingredienser

4 portioner
400 g
frysta pommes frites
1
förp pulled oumph (à 280 g)

Rödkålskrisp

300 g
rödkål
2 msk
olivolja
1/2 tsk
salt

Vitlökssås

2 dl
gräddfil
1
riven vitlöksklyfta
1 krm
salt

Till servering

1/2 - 1 msk
srirachasås
-
koriander

För alla

Kontrollera innehållet i oumphen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2192 KJ / 523 kCal
Fett 31 g
Salt 2.15 g
Kolhydrater 45 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept