Vegokebab, rödkålskrisp och pommes | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Vegokebab, rödkålskrisp och pommes

Gör en egen vegetarisk kebabtallrik med det färdigkryddade sojaproteinet pulled oumph och färdiga pommes. Ihop med rödkålssalladen känns vegokebaben lite nyttigare. Gott att toppa med färsk koriander.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga pommes fritesen i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rödkål: Strimla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Massera rödkålen med olja och salt tills den mjuknar. 
  3. Sås: Blanda gräddfilen med vitlök och salt.
  4. Stek oumphen enligt anvisning på förpackningen.
  5. Till servering: Servera oumphen med pommes frites, rödkål, vitlökssås och srirachasås. Toppa med koriander.

För alla

Kontrollera innehållet i oumphen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g frysta pommes frites
  • 1 förp pulled oumph (à 280 g)
Rödkålskrisp
  • 300 g rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
Vitlökssås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
Till servering
  • 1 msk srirachasås
  • koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2192 kJ / 523 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept