Vegoburgare i pitabröd med vitlöksyoghurt

2
0 Klimatsmart
Vegoburgare i pitabröd med vitlöksyoghurt

Ikväll bjuds det på en snabb och enkel vego-måltid. Här använder du en färdig vegoburgare som steks i pannan, stoppa burgarna i pitabröd och fyll på med härligt vitlökssmakande yoghurt och grönsaker efter eget val.

Skriv ut
Vegoburgare i pitabröd med vitlöksyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1
vitlöksklyfta
1
kruka persilja
2 dl
grekisk yoghurt
2 msk
soltorkad tomatcrème
-
salt
-
svartpeppar
4
vegoburgare (à 113 g)
2 msk
olja
4
pitabröd

Till servering

sallad
skivad silverlök
feferoni

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegoburgarna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Näringsvärdet är beräknat exkl. sallad, silverlök och feferoni.

Gör så här

Tips

Värm bröden i brödrosten, så slipper du sätta på ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1983 KJ / 476 kCal
Fett 24 g
Salt 3 g
Kolhydrater 37 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept