Vegoburgare i pitabröd med vitlöksyoghurt

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
0Klimatsmart
Vegoburgare i pitabröd med vitlöksyoghurt

Ikväll bjuds det på en snabb och enkel vego-måltid. Här använder du en färdig vegoburgare som steks i pannan, stoppa burgarna i pitabröd och fyll på med härligt vitlökssmakande yoghurt och grönsaker efter eget val.

Vegoburgare i pitabröd med vitlöksyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
2 dl grekisk yoghurt
2 msk soltorkad tomatcrème
salt
svartpeppar
4 vegoburgare (à 113 g)
2 msk olja
4 pitabröd

Till servering

sallad
skivad silverlök
feferoni

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl. sallad, silverlök och feferoni.
Energi1983 KJ / 476 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater37 g
Protein25 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Falafel med paprika- och sesamyoghurt och basilikaolja
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegoburgare med cottage cheese och sötpotatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingpaté med soltorkad tomat och basilika
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hamburgare i ciabatta med grönsaker
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskpinne i pitabröd
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filodegspaj med rödlök, tomat och mozzarella
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga