Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Pistage- och aprikosrulltårta

Bjud på glassrulltårta till dessert. Det här är en lite annorlunda men fantastiskt god rulltårta som görs med maräng och glass. Pistagenötter och aprikoser sätter kronan på verket.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till cirka 150°C.
  2. Häll upp äggvitorna i en metallskål och vispa dem till ett hårt skum.
  3. Häll långsamt i sockret samtidigt som du vispar, och fortsätt tills du har en glänsande marängsmet.
  4. Lägg bakplåtspapper i en avlång bakform och häll sedan i marängblandningen. Strössla över hackade pistagenötter.
  5. Grädda i ugn i ca 30–40 minuter. Marängen ska vara krispig på utsidan och lite mjuk inuti. Låt sedan svalna.
  6. Lägg marängen upp och ned på en stor bit bakplåtspapper. Skala av bakplåtspappret och se till att marängen har svalnat helt.
  7. Lägg den svala marängen på ett uppläggningsfat.
  8. Lägg upp den mjuka glassen på den avsvalnade marängen.
  9. Strö över den skivade aprikosen på glassen. Använd bakplåtspapperet för att rulla marängen så att den täcker glassen och aprikoserna.
  10. Dekoration: Pudra med florsocker och lägg över rulltårtan på en tallrik. Servera direkt.

Recept och bild från Carte D´Or.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 5 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 30 g skalade, grovhackade pistagenötter
  • ca 500 ml mjuk vaniljglass med pistage
  • 4 skivade aprikoser
Dekoration
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1833 kJ / 438 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer