Pistagefyllda aprikoser

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Pistagefyllda aprikoser

Bjud dina gäster på något annorlunda som de säkert inte har testat förut. Du fyller aprikoser med en utsökt blandning gjord på pistagenötter och vispgrädde. Sötsakerna doppas i smält choklad och efter en stund i kylen kan de serveras och avnjutas.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Pistagefyllda aprikoser

Ingredienser

20 st
20   torkade aprikoser
60 g  pistagenötter (60 g motsvarar ca 1 dl)
1 msk  socker
1 msk  vispgrädde
100 g  vit eller mörk choklad till doppning

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Använd ren mörk choklad av god kvalitet i stället för vit eller blockchoklad.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Använd ren mörk choklad av god kvalitet i stället för vit eller blockchoklad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Chokladkola med pistagenötter
Betyg 3.1 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rocky road
Betyg 4.1 av 5.
312 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dragerade dinkelpuffar
Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bruten choklad med pistage och flingor av Västerbottensost
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Frukt- och nötgodingar
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelkakor med pistage och choklad
Betyg 2.9 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga