Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pistagefyllda aprikoser

Bjud dina gäster på något annorlunda som de säkert inte har testat förut. Du fyller aprikoser med en utsökt blandning gjord på pistagenötter och vispgrädde. Sötsakerna doppas i smält choklad och efter en stund i kylen kan de serveras och avnjutas.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär en skåra längs med varje aprikos så att en liten ficka bildas. Lägg aprikoserna på en bricka klädd med bakplåtspapper.
  2. Mixa nötterna fint i matberedare eller med stavmixer. Tillsätt socker och vispgrädde och mixa ihop till en tjock massa.
  3. Forma nötmassan till 20 avlånga små bitar (för 20 port) och fyll aprikoserna med dessa.
  4. Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Doppa halva aprikoserna i chokladen. Lägg dem på brickan och låt stelna i kylen. Förvara kallt fram till serveringen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Använd ren mörk choklad av god kvalitet i stället för vit eller blockchoklad.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Använd ren mörk choklad av god kvalitet i stället för vit eller blockchoklad.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 20 torkade aprikoser
  • 60 g pistagenötter (60 g motsvarar ca 1 dl)
  • 1 msk socker
  • 1 msk vispgrädde
  • 100 g vit eller mörk choklad till doppning
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer