Aprikossnitt med ädelost och pistage | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Aprikossnitt med ädelost och pistage

Enklaste tilltugget till festen? Utan tvekan är det dessa sötsyrliga aprikossnittar med smakrik ädelost och knapriga pistagenötter! Snittarna går inte bara snabbt som attan att göra, resultatet blir dessutom imponerande vackert.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 25 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela aprikoserna i halvor till två platta "skivor".
  2. Skär ädelosten i 25 bitar (för 25 stycken).
  3. Finhacka pistaschnötterna.
  4. Lägg en bit ädelost på en halv aprikos. Strö över pistaschnötterna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd lagrad ädelost eller byt mot t ex laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt ostalternativ, t ex mjölkproteinfri färskost eller tofu.

Ingredienser

Portioner: Ger 25 stycken
  • 13 torkade aprikoser
  • 140 g ädelost
  • 1/2 dl skalade pistagenötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 157 kJ / 38 kCal