Piroger fyllda med köttfärs

Piroger fyllda med köttfärs är underbart gott. De små degknytena fyller du med den förträffliga köttfärsfyllningen som innehåller både morötter och sweet chilisås.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Ingredienser
30 st
1 paket färsk jäst (à 50 g)
5 dl vatten eller mjölk (37°C)
1 dl kvarg
1 tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
10 dl vetemjöl
Köttfärsfyllning
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 morötter (à 100 g)
500 g köttfärs
1 msk olja
2 msk tomatpuré
2 dl krossade tomater
salt
svartpeppar
2 tsk italiensk salladskrydda
2 msk sweet chili
ägg till pensling
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Näringsberäkningen beräknad på 6 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi3016 KJ / 721 kCal
Fett21 g
Salt2.5 g
Kolhydrater92 g
Protein37 g
Kommentarer
14 stOroligt goda! Jag fick inte ut lika många som man skulle enligt receptet dock. Använde mjölk i degen, i fyllningen tog jag med soltorkade tomater och mozzarella. Strödde även vallmofrön och sesamfrön på :)
Linnea
Alla mått stämde exakt för mig och de blev ljuvligt goda! Mums!
Moa
Blev förvånad då ICAs recept brukar stämma men fick lägga i långt mycket mer mjöl än vad som var angivet här. I övrigt hade jag annat inuti, spenat, svamp och vegofärs.
Nea
Går dessa att frysa in och behövs de värmas sen när det tas ut från frysen igen? Tacksam för vägledning
Mercedes
Hej. Går det att värma piroger i en stekpanna eller liknande?
Ernst
Bra recept! Men de blev för mycket deg, så addera gärna mer köttfärs eller blanda i kebab.
Fredrik
Mycket gott ska fylla med skinka och ost nästa gång frasiga o goa
Inga-lill
Tjoflöjt vad smarrigt!
Hanna
supergoda! man kan lika gärna göra dubbelsats med en gång!
Jennie
Jättegoda! Jag använde nötfärs, hoppade vitlök och ökade på mängden sweet chili lite lite grann... I degen använde jag vatten, vetemjöl special och mager kvarg. Gjorde halva satsen och fick lägga till ca ½ dl vetemjöl bara. Nyttigare än vanliga piroger och faktiskt godare!
Anna