Piroger fyllda med köttfärs

Piroger fyllda med köttfärs är underbart gott. De små degknytena fyller du med den förträffliga köttfärsfyllningen som innehåller både morötter och sweet chilisås.
 Ett recept från: 
Buffé nr 8, 2007

Ingredienser
30 st
1  paket färsk jäst (à 50 g)
5 dl vatten eller mjölk (37°C)
1 dl kvarg
1 tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
10 dl vetemjöl
Köttfärsfyllning
1  gul lök
1  vitlöksklyfta
3  morötter (à 100 g)
500 g köttfärs
1 msk olja
2 msk tomatpuré
2 dl krossade tomater
 salt
 svartpeppar
2 tsk italiensk salladskrydda
2 msk sweet chili
 ägg till pensling
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:20:00
00:12:00
Näringsberäkningen beräknad på 6 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi3016 KJ / 721 kCal
Fett21 g
Salt2.5 g
Kolhydrater92 g
Protein37 g
Kommentarer
14 stOroligt goda! Jag fick inte ut lika många som man skulle enligt receptet dock. Använde mjölk i degen, i fyllningen tog jag med soltorkade tomater och mozzarella. Strödde även vallmofrön och sesamfrön på :)
Linnea
Alla mått stämde exakt för mig och de blev ljuvligt goda! Mums!
Moa
Blev förvånad då ICAs recept brukar stämma men fick lägga i långt mycket mer mjöl än vad som var angivet här. I övrigt hade jag annat inuti, spenat, svamp och vegofärs.
Nea