Piroger fyllda med köttfärs

Betyg 2.9 av 5.422 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Piroger fyllda med köttfärs

Piroger fyllda med köttfärs är underbart gott. De små degknytena fyller du med den förträffliga köttfärsfyllningen som innehåller både morötter och sweet chilisås.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Piroger fyllda med köttfärs

Ingredienser

30 st
1 paket färsk jäst (à 50 g)
5 dl vatten eller mjölk (37°C)
1 dl kvarg
1 tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
10 dl vetemjöl

Köttfärsfyllning

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 morötter (à 100 g)
500 g köttfärs
1 msk olja
2 msk tomatpuré
2 dl krossade tomater
salt
svartpeppar
2 tsk italiensk salladskrydda
2 msk sweet chili
ägg till pensling

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Näringsberäkningen beräknad på 6 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Oroligt goda! Jag fick inte ut lika många som man skulle enligt receptet dock. Använde mjölk i degen, i fyllningen tog jag med soltorkade tomater och mozzarella. Strödde även vallmofrön och sesamfrön på :)

    Linnea

  • Alla mått stämde exakt för mig och de blev ljuvligt goda! Mums!

    Moa

  • Blev förvånad då ICAs recept brukar stämma men fick lägga i långt mycket mer mjöl än vad som var angivet här. I övrigt hade jag annat inuti, spenat, svamp och vegofärs.

    Nea

  • Går dessa att frysa in och behövs de värmas sen när det tas ut från frysen igen? Tacksam för vägledning

    Mercedes

  • Hej. Går det att värma piroger i en stekpanna eller liknande?

    Ernst

  • Bra recept! Men de blev för mycket deg, så addera gärna mer köttfärs eller blanda i kebab.

    Fredrik

  • Mycket gott ska fylla med skinka och ost nästa gång frasiga o goa

    Inga-lill

  • Tjoflöjt vad smarrigt!

    Hanna

  • supergoda! man kan lika gärna göra dubbelsats med en gång!

    Jennie

  • Jättegoda! Jag använde nötfärs, hoppade vitlök och ökade på mängden sweet chili lite lite grann... I degen använde jag vatten, vetemjöl special och mager kvarg. Gjorde halva satsen och fick lägga till ca ½ dl vetemjöl bara. Nyttigare än vanliga piroger och faktiskt godare!

    Anna

Näringsvärde per st

Energi3016 KJ / 721 kCal
Fett21 g
Salt2.5 g
Kolhydrater92 g
Protein37 g

Testa liknande recept

  • Surdegsgrund på rågmjöl
    Betyg 4 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Knäckebröd
    Betyg 4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gudruns knäckebröd med pumpakärnor
    Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vridna baguetter
    Betyg 4 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Martins enkla surdegsbröd
    Betyg 4 av 5.92 personer har röstat
    Receptet har 42 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mustbullar
    Betyg 3.7 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad