Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Frukostbröd med havre

Förgyll din söndag med en lång brunch och dessa fantastiska frukostbröd. Brödrutorna blir färska, mjuka och de knapriga havregrynen på toppen gör brödet supersmarrigt med smör, skinka, ost och paprika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda havregryn, rågmjöl, rågkross, linfrön och salt i en degbunke. Värm vätskan till 37°C och rör ner den och oljan i mjölblandningen.
  2. Smula ner jästen, rör om tills jästen är löst. Tillsätt allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin. Strö lite mjöl på degen och låt den jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  3. Lägg ett bakplåtspapper plåt 30x40 cm eller smörj den med matfett.
  4. Knåda degen lätt i bunken och stjälp upp den på plåten. Strö på lite mjöl och tryck ut degen jämt över hela plåten. Skåra till 16 rutor och nagga med en gaffel. Pensla med vatten och strö på havregryn och tryck lätt till så att de fastnar. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
  7. Låt bröden kallna på galler övertäckta med bakduk. Bryt dem i rutor.

För alla

Innehåller gluten.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk eller vatten.
Mjölkproteinfri: använd soja-, havre- eller risdryck i stället för mjölk eller vatten.

Ingredienser

Portioner: 16 st
  • 5 dl fiberberikade havregryn
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl hela linfrön
  • 2 tsk salt
  • 7 dl vatten eller mjölk
  • 2 msk olja
  • 50 g färsk jäst
  • 8 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer