Förgyll din söndag med en lång brunch och dessa fantastiska frukostbröd. Brödrutorna blir färska, mjuka och de knapriga havregrynen på toppen gör brödet supersmarrigt med smör, skinka, ost och paprika.
Innehåller gluten.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk eller vatten.
Mjölkproteinfri: använd soja-, havre- eller risdryck i stället för mjölk eller vatten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott bröd!!!!!
Johanna
2023-03-20Vill gärna baka detta bröd, men då vill jag skålla rågkrossen först. Om jag skållar 1 dl rågkross med 1,5 dl kokande vatten, behöver jag då minska vätskan till degen med 1,5 dl vatten?
Christina
2023-02-22Det är ett jättegott bröd! Jag tillsatte lite honung, eftersom jag tänkte att jästen blir piggare då, och jag knådade för hand i ca 3 minuter eftersom jag har läst att värmen från händerna är bra för degen. Jag gjorde dessutom fler, men mindre bitar. Resultatet blev över förväntan. Nästa gång ska jag prova att ersätta vetemjölet helt eller delvis med dinkelmjöl.
Louise
2023-02-21