Frukostbröd med havre
Förgyll din söndag med en lång brunch och dessa fantastiska frukostbröd. Brödrutorna blir färska, mjuka och de knapriga havregrynen på toppen gör brödet supersmarrigt med smör, skinka, ost och paprika.
Ingredienser
16 st
5 dl fiberberikade havregryn
2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågkross
1 dl hela linfrön
2 tsk salt
7 dl vatten eller mjölk
2 msk olja
50 g färsk jäst
8 dl vetemjöl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott, och lättbakat! Krossade anis, och fänkål, och blandade ned i degen! Supergott!
Viktoria
2024-08-09När man inte planerar så bra… Mjölken hade börjat surna, rågkross blev havrekross, vetemjöl blev durumvete, jästen glömde jag och fick lösa upp och knåda i på slutet. Följde någons förslag och hade i honung. Jäste jättefint och blev faktyriktigt goda. Skam den som ger sig :-)
Christina
2024-03-02Är ugnsvärmen anpassad till varmluft eller över- och undervärme? Jag använde varmluft och sänkte temperaturen till 205 grader. Det blir aldrig klart ...
Lina
2024-02-28