Piroger fyllda med köttfärs
Piroger fyllda med köttfärs är underbart gott. De små degknytena fyller du med den förträffliga köttfärsfyllningen som innehåller både morötter och sweet chilisås.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007
Ingredienser
30 st
1 paket färsk jäst (à 50 g)
5 dl vatten eller mjölk (37°C)
1 dl kvarg
1 tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
10 dl vetemjöl
Köttfärsfyllning
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 morötter (à 100 g)
500 g köttfärs
1 msk olja
2 msk tomatpuré
2 dl krossade tomater
salt
svartpeppar
2 tsk italiensk salladskrydda
2 msk sweet chili
ägg till pensling
Gör så här
Näringsberäkningen beräknad på 6 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi3016 KJ / 721 kCal
Fett21 g
Salt2.5 g
Kolhydrater92 g
Protein37 g
Kommentarer
Oroligt goda! Jag fick inte ut lika många som man skulle enligt receptet dock. Använde mjölk i degen, i fyllningen tog jag med soltorkade tomater och mozzarella. Strödde även vallmofrön och sesamfrön på :)
Linnea
2024-08-21Alla mått stämde exakt för mig och de blev ljuvligt goda! Mums!
Moa
2022-11-15Blev förvånad då ICAs recept brukar stämma men fick lägga i långt mycket mer mjöl än vad som var angivet här. I övrigt hade jag annat inuti, spenat, svamp och vegofärs.
Nea
2022-07-03