Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Piroger fyllda med köttfärs

Piroger fyllda med köttfärs är underbart gott. De små degknytena fyller du med den förträffliga köttfärsfyllningen som innehåller både morötter och sweet chilisås.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ut jästen med lite av vätskan. Tillsätt sedan resten. Rör ner de övriga ingredienserna men spara lite av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  2. Köttfärsfyllning: Skala lök, vitlök och morötter. Hacka löken och vitlöken. Riv morötterna. Fräs lök, vitlök, morötter och köttfärs i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Låt koka utan lock ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar, salladskrydda och sweet chili. Låt fyllningen kallna.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta ihop den. Dela den och kavla ut varje del till ca 1/2 cm tjock kaka. Ta ut rundlar, ca 12 cm i diameter. Fördela fyllningen på varje rundel. Vik ihop till halvmånar. Tryck till kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa ca 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Pensla pirogerna med ägg uppvispat med lite vatten. Grädda dem mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt pirogerna kallna på galler.
  6. Servera gärna Linssallad med äpple till pirogerna.

Näringsberäkningen beräknad på 6 port.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri dryck. Byt ut kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: byt ut ägg mot vatten, mjölk eller fil att pensla med.

Klimatanpassa

Välj blandfärs istället för nötfärs/välj kycklingfärs istället för nötfärs, vilket ger en halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten. För ännu lägre klimatpåverkan minska mängden färs och tillsätt kokta bönor.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 1 paket färsk jäst (à 50 g)
  • 5 dl vatten eller mjölk (37°C)
  • 1 dl kvarg
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 10 dl vetemjöl
Köttfärsfyllning
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 morötter (à 100 g)
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl krossade tomater
  • salt och svartpeppar
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 msk sweet chili
  • ägg till pensling
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3016 kJ / 721 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer