Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vridna baguetter

Baka sagolika baguetter och ta med på utflykten med härligt pålägg! Baguetterna innehåller få ingredienser som jäst, rågmjöl och vetemjöl, salt och vatten men får ändå en perfekt och mild smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mät upp vatten i en kastrull. Värm tills vattnet känns fingerljummet, dvs stänker du några droppar på handen känns det varken varmt eller kallt. Använder du termometer ska den visa 37°C. Häll vattnet i degbunken.
  2. Lägg i salt och smula i jästen. Rör med trägaffel tills jästen löst sig.
  3. Mät upp och häll i rågmjölet och den mindre mängden vetemjöl. Rör ihop. Arbeta inte! Jäs övertäckt i 2 timmar.
  4. Värm ugnen till 275°C.
  5. Häll upp degen på mjölat bord. Knåda inte! Platta ut med handen. Strö över mjöl. Skär i tre delar och vrid till tre baguetter (för 3 st). Lägg på plåt och skär några snitt i bröden före jäsningen. Jäs utan bakduk i 10 minuter.
  6. Grädda i 15 minuter. Stäng av värmen. Ta ut bröden efter ytterligare 15 minuter. Låt svalna utan duk.

Ingredienser

Portioner: 3 st
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 tsk salt
  • 1/2 pkt jäst (1/2 paket motsvarar 25 g)
  • 1 dl rågmjöl
  • ca 11 1/2 dl bakvetemjöl
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB