Vridna baguetter

38
8
Vridna baguetter

Baka sagolika baguetter och ta med på utflykten med härligt pålägg! Baguetterna innehåller få ingredienser som jäst, rågmjöl och vetemjöl, salt och vatten men får ändå en perfekt och mild smak.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

Vridna baguetter

Ingredienser

3 st
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1/2 pkt jäst (1/2 paket motsvarar 25 g)
1 dl rågmjöl
ca 11 - 11 1/2 dl bakvetemjöl

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Karin

2022-09-11

Ökade till 2 dl rågmjöl och 10-10,5 dl vetemjöl- jättegott bröd!

Malin

2021-07-02

Bra och enkelt recept! Lade till 1 dl solroskärnor i degen. Stänkte kallt vatten på de utbakta bröden innan jag ställde in dem i ugnen. Gjorde i övrigt enligt receptet.

Marie

2021-06-13

Använde 11 dl mjöl i degen, jag gräddade i nedre delen utav ugnen. Över och under värme, jag sänkte ugnen till 250 grader ist då de första baguetterna fick mycket färg. (Smak sak)