Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pilgrimsmusslor med mango- och avokadosalsa

Pilgrimsmusslor presenteras här med en tilltalande salsa på bland annat avokado, mango och chili. De stekta musslorna serveras med romansallad och avokadosalsan som du låtit få en frisk smak av lime.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina pilgrimsmusslorna enligt förpackningens anvisning. Tina mangon.
  2. Dela, kärna och gröp ur avokadon, skär den i bitar.
  3. Blanda mango, avokado, chili, koriander och lime. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek musslorna i en mycket het stekpanna med oljan, 30–45 sekunder på varje sida.
  5. Servera med mango- och avokadosalsa och romansallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 2
  • 200 g pilgrimsmusslor
  • 250 g fryst mango
  • 1 avokado
  • 1 liten bit röd, tunt skivad chili
  • 1/2 kruka koriander
  • skal och saft av 1 lime
  • salt och peppar
  • 1 tsk olivolja
  • ev romansallad till servering
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 777 kJ / 185 kCal
Fett: 7,7 g
Läs mer om näringsvärden