Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mango moon – grillmacka med pilgrimsmusslor och mango

Grillade mackor och pilgrimsmusslor – det kan väl inte bli annat än en succé? För säkerhets skull fyller vi mackan med ännu mer gott: mango, koriander, lime, majonnäs och silverlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina musslorna om de är frysta.
  2. Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Kärna ur och hacka chilin. Hacka koriandern. Blanda majonnäsen med limeskal, chili och koriander. Smaksätt med salt och limesaft.
  3. Skala och skär mangon i skivor. Hyvla gurkan på längden med mandolin eller osthyvel. Skiva tomaterna. Skala och skiva löken. Skär pilgrimsmusslorna i skivor.
  4. Bred majonnäsen på alla brödskivorna. Lägg på tomat, gurka och lök på hälften av bröden. Lägg därefter på pilgrimsmusslorna och toppa med mangon. Lägg på resten av brödet som lock.
  5. Grilla i smörgåsgrill ca 6 minuter.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 1 lime
  • 1/3 röd spansk peppar
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 dl majonnäs
  • salt
  • 1 mango
  • 1/3 gurka
  • 2 tomater
  • 1/2 silverlök
  • 8 skivor osötat bröd (gärna medelhavsbröd)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1702 kJ / 407 kCal