Smörfrallor

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Smörfrallor

Finns det något bättre än nybakade, fluffiga och frasiga frallor? Dessa smörfrallor med en knaprig ovansida av vallmofrön tar dig kanske tillbaka till mormors kök eller bageriet runt hörnet. Oavsett vilket är det här brödet en ren njutning i munnen!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Smörfrallor

Ingredienser

16 st
25 g  färsk jäst
5 dl  mjölk (3 %)
1 msk  strösocker
225 g  rumstempererat smör
14 dl  vetemjöl (motsvarar ca à 840 g) + extra till utbakning
1 1/2 tsk  salt
1   ägg
4 msk  vallmofrön

För alla

Innehåller gluten och mölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Stämmer mjölmängden???? Har nu haft i 3/4 av mjölet och degen känna alldeles för hård.

Anne

2024-03-29

Näringsvärde per portion

Energi1363 KJ / 326 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater41 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Grytbröd
Betyg 4.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Vallmofrallor
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kuvertbröd
Betyg 3.5 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljäst focaccia
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Briochebullar med vaniljkräm och jordgubbar
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga