Smörfrallor

Finns det något bättre än nybakade, fluffiga och frasiga frallor? Dessa smörfrallor med en knaprig ovansida av vallmofrön tar dig kanske tillbaka till mormors kök eller bageriet runt hörnet. Oavsett vilket är det här brödet en ren njutning i munnen!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Ingredienser
16 st
25 g färsk jäst
5 dl mjölk (3 %)
1 msk strösocker
225 g rumstempererat smör
14 dl vetemjöl (motsvarar ca à 840 g) + extra till utbakning
1 1/2 tsk salt
1 ägg
4 msk vallmofrön
Gör så här
00:10:00
01:30:00
01:30:00
00:30:00
08:00:00
00:40:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1363 KJ / 326 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater41 g
Protein7 g
Kommentarer
Väl styv deg, fick ha i mer degvätska för att maskinen skulle ha en chans!
Emil
2024-10-29Stämmer mjölmängden???? Har nu haft i 3/4 av mjölet och degen känna alldeles för hård.
Anne
2024-03-29