Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Finns det något bättre än hembakat bröd? Kanske om brödet innehåller både smakrika, gröna oliver och lagrad ost. Missa inte detta recept på saftigt, glutenfritt olivbröd som passar perfekt att servera till middagen eller frukosten.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
1 bröd
25 g färsk jäst
4 dl vatten
1 msk finmald psylliumhusk (gärna premium psyllium)
1 1/2 dl urkärnade gröna oliver
75 g lagrad ost (t ex prästost)
150 g bovetemjöl (150 g motsvarar ca 2 dl) + extra till utbakning
160 g rismjöl (160 g motsvarar ca 2 dl)
1 1/2 msk strösocker
1 tsk salt
1 msk olivolja
För alla
Fri från gluten, laktos och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat per bröd på torrvikten.
Gör så här
Tips
Har brödet blivit torrt? Fukta det lätt och värm i ugnen i 200 °C 5–10 minuter.
Ska brödet inte ätas direkt? Skiva och frys in, ta sedan fram och rosta.
Ska brödet inte ätas direkt? Skiva och frys in, ta sedan fram och rosta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi7218 KJ / 1725 kCal
Fett52 g
Salt10 g
Kolhydrater252 g
Protein52 g
Kommentarer
Ja gjorde detta bröd, det blev väldigt bra i konsistensen och skorpa men det smakar jättemkt jäst. Det stod i kylen över natten, något tips?
Emma
2024-01-25Det här brödet är det absolut godaste glutenfria bröd som jag bakat. Jag tillsatte lite glutenfri surdeg innan jag satte in det i kylskåpet. Blev otroligt gott men man kan ev dra ner en liten aning på saltet.
Ulla
2024-01-21