Glutenfritt olivbröd med lagrad ost

Finns det något bättre än hembakat bröd? Kanske om brödet innehåller både smakrika, gröna oliver och lagrad ost. Missa inte detta recept på saftigt, glutenfritt olivbröd som passar perfekt att servera till middagen eller frukosten.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Ingredienser
1 bröd
25 g färsk jäst
4 dl vatten
1 msk finmald psylliumhusk (gärna premium psyllium)
1 1/2 dl urkärnade gröna oliver
75 g lagrad ost (t ex prästost)
150 g bovetemjöl (150 g motsvarar ca 2 dl) + extra till utbakning
160 g rismjöl (160 g motsvarar ca 2 dl)
1 1/2 msk strösocker
1 tsk salt
1 msk olivolja
Gör så här
08:00:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bröd på torrvikten.
Energi7218 KJ / 1725 kCal
Fett52 g
Salt10 g
Kolhydrater252 g
Protein52 g
Kommentarer
Otroligt gott för att vara glutenfritt! Troligen det godaste glutenfria brödet jag ätit
Alice
2025-02-03Emma, kan vara överjäst om det stod för länge. Eller för mycket jäst för tiden det jäser. Behövs oftast inte så mycket jäst när man långjäser.
Erika
2024-10-28Ja gjorde detta bröd, det blev väldigt bra i konsistensen och skorpa men det smakar jättemkt jäst. Det stod i kylen över natten, något tips?
Emma
2024-01-25