Bruna bönor

Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
5
Bruna bönor

Riktigt klassisk rätt är bruna bönor med sin alldeles egna sötsura smak som kommer från ättika och sirap. Servera gärna bruna bönorna till knaperstekt fläsk där sältan i fläsket bryter fint mot bruna bönornas sötsura smak.

Bruna bönor

Ingredienser

8 portioner
1   förp torkade bruna bönor (à 500 g)
vatten (till blötläggning)
10 dl  vatten
1 - 1 1/2 tsk  salt
3 - 3 1/2 msk  ljus eller mörk sirap
2 - 2 1/2 msk  ättiksprit (12%)
ev 1 msk  majsstärkelse

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Receptet ger en stor sats bruna bönor. Bruna bönor går bra att frysa in i portioner och ta fram allt eftersom.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Honung i stället för sirap

Magnus

2024-04-04

Knappt en halv tesked kanel lyfter hela rätten

Iréne

2024-01-16

Saknas en viktig ingrediens! En kanelstång.

Per

2023-11-14

Näringsvärde per portion

Energi978 KJ / 234 kCal
Fett1 g
Salt1.5 g
Kolhydrater37 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Bruna bönor från Västergötland
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassiska bruna bönor med stekt fläsk
Betyg 3.7 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Krokan
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Picklade rädisor med potatis, crème fraiche och rom
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Rökt, grillad fläsksida med srirachasirap
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga