Bruna bönor
Riktigt klassisk rätt är bruna bönor med sin alldeles egna sötsura smak som kommer från ättika och sirap. Servera gärna bruna bönorna till knaperstekt fläsk där sältan i fläsket bryter fint mot bruna bönornas sötsura smak.
Ingredienser
8 portioner
1 förp torkade bruna bönor (à 500 g)
vatten (till blötläggning)
10 dl vatten
1 - 1 1/2 tsk salt
3 - 3 1/2 msk ljus eller mörk sirap
2 - 2 1/2 msk ättiksprit (12%)
ev 1 msk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi978 KJ / 234 kCal
Fett1 g
Salt1.5 g
Kolhydrater37 g
Protein14 g
Kommentarer
Supergott!
Karin
2024-11-01Honung i stället för sirap
Magnus
2024-04-04Knappt en halv tesked kanel lyfter hela rätten
Iréne
2024-01-16