Bruna bönor

Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
6
Bruna bönor

Riktigt klassisk rätt är bruna bönor med sin alldeles egna sötsura smak som kommer från ättika och sirap. Servera gärna bruna bönorna till knaperstekt fläsk där sältan i fläsket bryter fint mot bruna bönornas sötsura smak.

Bruna bönor

Ingredienser

8 portioner
1 förp torkade bruna bönor (à 500 g)
vatten (till blötläggning)
10 dl vatten
1 - 1 1/2 tsk salt
3 - 3 1/2 msk ljus eller mörk sirap
2 - 2 1/2 msk ättiksprit (12%)
ev 1 msk majsstärkelse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Supergott!

Karin

2024-11-01

Honung i stället för sirap

Magnus

2024-04-04

Knappt en halv tesked kanel lyfter hela rätten

Iréne

2024-01-16

Näringsvärde per portion

Energi978 KJ / 234 kCal
Fett1 g
Salt1.5 g
Kolhydrater37 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Bruna bönor från Västergötland
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassiska bruna bönor med stekt fläsk
Betyg 3.7 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddiga revben med apelsin
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Pasulj – kryddig böngryta med korv
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Krokan
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga