Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Picklade betor

Färsk ingefära ger betorna ett härligt sting samtidigt som de får en sötsyrlig smak från inläggningen. De picklade betorna är suveräna som smörgåspålägg eller som tillbehör till söndagssteken. Blanda gärna flera olika sorters betor för en vacker färgexplosion!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger ca 1 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär betorna i tunna skivor, gärna med mandolin. Skala och skiva ingefäran tunt.
  2. Koka upp ättika, socker, vatten och ingefära i en kastrull. Låt svalna.
  3. Fyll glasburkar med skivade betor. Häll över den kalla lagen tills det täcker. Låt stå minst 2 timmar före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per sats.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 1 liter
  • 500 g betor (polka-, gul- eller rödbetor)
  • 3 cm färsk ingefära
  • 3/4 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 1/4 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3341 kJ / 801 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept