Inlagd ingefära | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Inlagd ingefära

En härlig inlagd ingefära som är ett perfekt tillbehör på matbordet. Den fint skivade, kokta ingefäran lägger du in med uppkokt ättiksprit, socker och vatten. Låt allt svalna innan du serverar.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 burk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär ingefära i riktigt tunna skivor.
  2. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Låt koka 5 minuter.
  3. Häll av ingefäran i ett durkslag och spola av under rinnande vatten.
  4. Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Lägg i ingefäran och låt svalna.

Ingredienser

Portioner: 1 burk
  • 300 g ingefära
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan