Syltad svamp och rödlök

11
3
Syltad svamp och rödlök

Trattkantareller och rödlök i en syrlig sockerlag med kryddor som kanel, lagerblad och stjärnanis är ett grymt tillbehör till viltfärsbiffar eller söndagsstek.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Syltad svamp och rödlök

Ingredienser

10 portioner
1 l trattkantareller eller kantareller
1 rödlök
2 dl socker
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl vatten
2 kanelstänger
3 lagerblad
2 stjärnanis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Lizzi

2021-08-29

Jättegott till kött ,hållbarhet i kylskåpet har en burk som är 1 år ?

Redaktionen ICAse

2021-10-29

Hej Lizzi! Ursäkta sent svar. Vårt bästa tips för att avgöra hållbarheten är att titta, lukta och smaka! Ser det bra ut (ingen synlig mögel) så lukta på den och om den inte luktar illa så ta en liten smakbit. Smakar den bra så ska det gå att äta den fortfarande. Kul att höra att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2014-11-12

Hej Helen! Det är faktiskt vanliga trattisar, så det är nog bara fotoljuset som lurar ögat.

Helene

2014-11-06

Det är rödgul trumpetsvamp ni har på bilden.

Näringsvärde per portion

Energi 347 KJ / 83 kCal
Fett 0.1 g
Kolhydrater 19 g
Protein 0.5 g
Läs mer om näringsvärden