Syltad svamp och rödlök
Trattkantareller och rödlök i en syrlig sockerlag med kryddor som kanel, lagerblad och stjärnanis är ett grymt tillbehör till viltfärsbiffar eller söndagsstek.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
10 portioner
1 l trattkantareller eller kantareller
1 rödlök
2 dl socker
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl vatten
2 kanelstänger
3 lagerblad
2 stjärnanis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi347 KJ / 83 kCal
Fett0.1 g
Kolhydrater19 g
Protein0.5 g
Kommentarer
Jättegott till kött ,hållbarhet i kylskåpet har en burk som är 1 år ?
Lizzi
2021-08-29Hej Lizzi! Ursäkta sent svar. Vårt bästa tips för att avgöra hållbarheten är att titta, lukta och smaka! Ser det bra ut (ingen synlig mögel) så lukta på den och om den inte luktar illa så ta en liten smakbit. Smakar den bra så ska det gå att äta den fortfarande. Kul att höra att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-10-29Hej Helen! Det är faktiskt vanliga trattisar, så det är nog bara fotoljuset som lurar ögat.
Redaktionen
2014-11-12Det är rödgul trumpetsvamp ni har på bilden.
Helene
2014-11-06