Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Syltad svamp och rödlök

Trattkantareller och rödlök i en syrlig sockerlag med kryddor som kanel, lagerblad och stjärnanis är ett grymt tillbehör till viltfärsbiffar eller söndagsstek.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa svampen. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna klyftor.
  2. Blanda socker, ättiksprit, vatten, kanelstänger, lagerblad och stjärnanis i en kastrull. Koka upp och låt koka 2 minuter. Ta från värmen.
  3. Varva svamp och lök i en väl rengjord glasburk. Häll på lagen. Låt svalna. Förvara i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 l trattkantareller eller kantareller
  • 1 rödlök
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl vatten
  • 2 kanelstänger
  • 3 lagerblad
  • 2 stjärnanis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 347 kJ / 83 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer