Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Syltad pumpa med stjärnanis och sichuanpeppar

Syltad pumpa är ett härligt tillbehör till söndagssteken, färgglatt och smakrikt! Här smaksätts pumpan med asiatisk sichuanpeppar som får det att ”pirra till” på tungan, men är det svårt att få tag på går det lika bra med hela nejlikor.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1,5 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och kärna ur pumpan. Skala rödlöken. Skär pumpan i 1-2 cm stora tärningar och rödlöken i klyftor.
  2. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Tillsätt pumpa, lök och kryddor. Låt koka ca 2 min.
  3. Häll i rena glasburkar med lock. Sätt på locket och låt svalna helt i rumstemperatur. Förvara i kylen.
  4. Låt stå minst 1 vecka före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: Ger 1,5 liter
  • 500 g pumpa (t ex muscat)
  • 1 rödlök
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 4 stjärnanis
  • 1 msk hel sichuanpeppar eller 4 hela kryddnejlikor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1101 kJ / 263 kCal