Syltad pumpa med stjärnanis och sichuanpeppar

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
0
Syltad pumpa med stjärnanis och sichuanpeppar

Syltad pumpa är ett härligt tillbehör till söndagssteken, färgglatt och smakrikt! Här smaksätts pumpan med asiatisk sichuanpeppar som får det att ”pirra till” på tungan, men är det svårt att få tag på går det lika bra med hela nejlikor.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Syltad pumpa med stjärnanis och sichuanpeppar

Ingredienser

1,5 liter
500 g pumpa (t ex muscat)
1 rödlök
2 dl ättiksprit (12 %)
4 dl strösocker
6 dl vatten
4 stjärnanis
1 msk hel sichuanpeppar eller 4 hela kryddnejlikor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per liter

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi1101 KJ / 263 kCal
Fett1 g
Salt0.02 g
Kolhydrater52 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Pumpapaj
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbssylt med stjärnanis
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpamarmelad med lime och vanilj
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vampyrjelly med grädde
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marmelad med morot och stjärnanis
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltad svamp och rödlök
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga