Syltad pumpa med stjärnanis och sichuanpeppar

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
0
Syltad pumpa med stjärnanis och sichuanpeppar

Syltad pumpa är ett härligt tillbehör till söndagssteken, färgglatt och smakrikt! Här smaksätts pumpan med asiatisk sichuanpeppar som får det att ”pirra till” på tungan, men är det svårt att få tag på går det lika bra med hela nejlikor.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Syltad pumpa med stjärnanis och sichuanpeppar

Ingredienser

Ger 1,5 liter
500 g  pumpa (t ex muscat)
1   rödlök
2 dl  ättiksprit (12 %)
4 dl  strösocker
6 dl  vatten
4   stjärnanis
1 msk  hel sichuanpeppar eller 4 hela kryddnejlikor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1101 KJ / 263 kCal
Fett1 g
Salt0.02 g
Kolhydrater52 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Pumpamarmelad med lime och vanilj
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpapaj
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad hel pumpa
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpabullar med äpple
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpakräm med kokos och sesam
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga