Syltad pumpa med stjärnanis och sichuanpeppar
Syltad pumpa är ett härligt tillbehör till söndagssteken, färgglatt och smakrikt! Här smaksätts pumpan med asiatisk sichuanpeppar som får det att ”pirra till” på tungan, men är det svårt att få tag på går det lika bra med hela nejlikor.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Ingredienser
1,5 liter
500 g pumpa (t ex muscat)
1 rödlök
2 dl ättiksprit (12 %)
4 dl strösocker
6 dl vatten
4 stjärnanis
1 msk hel sichuanpeppar eller 4 hela kryddnejlikor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi1101 KJ / 263 kCal
Fett1 g
Salt0.02 g
Kolhydrater52 g
Protein6 g
Kommentarer