Klar sill med ceviche-smak
Gör en sill från grunden med smaker inspirerade av den peruanska rätten ceviche. Lagen blir extra syrlig med färskpressad limejuice och chili ger gott sting. Koriander är en oväntat god smakkompis till sillen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
4 portioner
3 msk färskpressad limejuice
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 burk inläggningssill (à 420 g)
1 lime
1/4 purjolök
1 röd chili
2 dl färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1812 KJ / 433 kCal
Fett24 g
Salt6.57 g
Kolhydrater38 g
Protein17 g
Kommentar
Super god sill, komplement till Brantevikssill som är sillarnas kung.
Ola
2023-04-08