Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Klar sill med ceviche-smak

Gör en sill från grunden med smaker inspirerade av den peruanska rätten ceviche. Lagen blir extra syrlig med färskpressad limejuice och chili ger gott sting. Koriander är en oväntat god smakkompis till sillen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda limejuice, ättikssprit, strösocker och vatten i en kastrull. Koka upp och låt kallna.
    Häll av och skölj inläggningssillen. Skär sillen i 2–3 cm stora bitar.
  2. Skiva limen i tunna skivor. Skölj purjolöken. Skär purjolök och chilin i tunna skivor.
  3. Varva sillbitarna med lime, chili, purjolök och koriander i en glasburk. Häll på den kalla lagen.
  4. Låt stå i kylen 1–2 dygn.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 msk färskpressad limejuice
  • 1 1/2 msk ättiksprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 burk inläggningssill (à 420 g)
  • 1 lime
  • 1/4 purjolök
  • 1 röd chili
  • 2 dl färsk koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1812 kJ / 433 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer