Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Wokad broccoli med sesam och chili

Du sätter en smak- och färgklick på middagsbordet när du dukar fram det här heta tillbehöret. Du wokar grann broccoli i rapsolja och låter grönsaken fånga upp smakerna från vitlök, chili, soja och knapriga sesamfrön.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela broccolin i buketter. Skala och skiva vitlöksklyftan tunt. Finhacka chilin.
  2. Hetta upp rapsolja i en stekpanna eller wok. Fräs broccolin i ca 3 minuter.
  3. Tillsätt vitlök och chili och låt fräsa ytterligare 1 minut.
  4. Tillsätt soja, sesamolja och sesamfrön mot slutet. Låt svalna och lägg i en extra matlåda.

Tips

Perfekt om det blev en fläskkotlett över igår. Nudlar eller couscous funkar till.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 liten broccoli i buketter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 urkärnad chili
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 msk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk sesamfrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB