Pasta med broccoli, purjolök och sardeller
En ljuvlig pastarätt i all sin enkelhet full av umami. Broccoli och purjolök steks i smör med het chili och salta sardeller och blandas sedan med pastan. Toppa rätten med parmesan, valnötter och oregano.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
4 portioner
250 g broccoli
1 stor purjolök (à ca 350 g)
1/2 - 1 röd peppar (chili)
5 sardellfiléer
2 msk smör
salt
svartpeppar
1 msk finrivet citronskal
4 port pasta
Till servering
1 dl riven parmesan
3/4 dl hackade valnötter
färsk oregano
skivad chili
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer