Pasta med broccoli, purjolök och sardeller

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Pasta med broccoli, purjolök och sardeller

En ljuvlig pastarätt i all sin enkelhet full av umami. Broccoli och purjolök steks i smör med het chili och salta sardeller och blandas sedan med pastan. Toppa rätten med parmesan, valnötter och oregano.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Pasta med broccoli, purjolök och sardeller

Ingredienser

4 portioner
250 g  broccoli
1   stor purjolök (à ca 350 g)
1/2 - 1   röd peppar (chili)
5   sardellfiléer
2 msk  smör
salt
svartpeppar
1 msk  finrivet citronskal
4   port pasta

Till servering

1 dl  riven parmesan
3/4 dl  hackade valnötter
färsk oregano
skivad chili

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Broccolisallad
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilipesto
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokadosallad från Kalifornien
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk puttanesca
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisgnocchi med broccoli, sardeller och chili
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter
Betyg 3.4 av 5.
113 personer har röstat
Över 60 min att tillaga