Pasta med broccoli, purjolök och sardeller

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Pasta med broccoli, purjolök och sardeller

En ljuvlig pastarätt i all sin enkelhet full av umami. Broccoli och purjolök steks i smör med het chili och salta sardeller och blandas sedan med pastan. Toppa rätten med parmesan, valnötter och oregano.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Pasta med broccoli, purjolök och sardeller

Ingredienser

4 portioner
250 g  broccoli
1   stor purjolök (à ca 350 g)
1/2 - 1   röd peppar (chili)
5   sardellfiléer
2 msk  smör
salt
svartpeppar
1 msk  finrivet citronskal
4   port pasta

Till servering

1 dl  riven parmesan
3/4 dl  hackade valnötter
färsk oregano
skivad chili

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Broccolisallad
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilipesto
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilikorv med grillad roman- och broccolisallad
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisgnocchi med broccoli, sardeller och chili
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta puttanesca med morötter
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccoliris med sesamkyckling
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga