Piccata Milanese

Piccata milanese, en lätt rätt att tillaga och samtidigt väldigt tilltalande. Paneringen består bland annat av riven grana padano och kryddor, där kycklingen vänds ned för att sedan stekas i olja så att den blir härligt krispig. Servera med nykokt pasta, tomatsås samt spenat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2015

Ingredienser
4 portioner
Kyckling
650 g minutfilé av kyckling
2 ägg
100 g grana padano
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk olivolja
Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
500 g passerade tomater
1 kruka basilika
Till servering
pasta (gärna cavatelli)
65 g babyspenat
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3174 KJ / 757 kCal
Fett18 g
Salt1.96 g
Kolhydrater81 g
Protein65 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
9 stTips! Använd pizza mjöl istället för vetemjöl. Lättare mjöl och det blir lite krispigt. Helst inte pasta tack till en riktig Milanese. Antingen en piccata risotto eller bara bröd och sallat. Går bra med ugnspotatis också.
Ann-christine
Tycker detta är jättegott
Ingegerd
Jag river parmesanost och blandar ihop med de uppvispade äggen. Fläskfilén putsas och bankas ut och vänds i mjöl och sedan i ägg-ostsmeten och i stekpannan. Serverar med ris och tomatröran.
Ulf
Baserar hellre på fläskytterfile eller dito.... Vill även byta paneringen till ett ströbröd -typ "Pano"- i stället för parmesan dito:n...
Rogert
Snabbt, gott och enkelt.
Carina
Detta recept har varit en favorit här hemma i många år, brukar dock servera med klyftpotatis istället för pasta.
Malin
Väldigt god kyckling jag kombinerade ihop lite eget. Istället för att servera med pastan och tomatsåsen enligt receptet så gjorde jag en citronpasta till istället. med grädde, citronskal vitlök mm som jag oxå hittade här i appen kan verkligen rekommendera vart supergott. Jag skulle dock rekommendera att ni ökar mängden både ost och ägg vid paneringen av kycklingen. då det inte alls räckte långt för mig. Antingen var det jag som var för frikostig eller så var det snålt tilltaget från början. Men annars kanon allt vart supergott👍
Fia
Ett gott och enkelt recept, rekommenderas
Ingegerd
Så gott...älskar italiensk mat
Elvy