Pestoquinoa med krispiga grönsaker
Röd pesto sätter sprätt på vit, röd och svart quinoa i en lakto-vegetarisk sallad med tomater, vitlöksfräst morot, zucchini och rödlök samt smulad salladsost. Matigt och smakrikt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012
Ingredienser
4 portioner
2 dl quinoa (gärna tricolore)
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
2 morötter
1 zucchini
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
3 msk röd pesto
1 paket salladsost eller fetaost (à 150 g)
persilja till garnering
olja att ringla över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2062 KJ / 494 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Någon skrev att en proteinkälla behöver läggas till, men är det verkligen så, quinoan är väl en proteinkälla i sig? Eller är det otillräckligt?
Ingela
2023-10-28Gott, skippade fetaosten och serverade chorizo till, det passade bra
Charlotte
2021-10-19Inte lakto-vego med tanke på fela- salladsosten man ska ha i
Rosalie
2021-07-10Hej Rosalie! Tack för din kommentar! Lakto-vegetariskt betyder att rätten innehåller ingredienser från växtriket och mejeriprodukter men inga andra animalier. 😊 Här kan du läsa mer om olika vegobegrepp https://www.ica.se/halsa/artikel/vego-vad-da/. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-20