Pestoquinoa med krispiga grönsaker

41
4
Pestoquinoa med krispiga grönsaker

Röd pesto sätter sprätt på vit, röd och svart quinoa i en lakto-vegetarisk sallad med tomater, vitlöksfräst morot, zucchini och rödlök samt smulad salladsost. Matigt och smakrikt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Pestoquinoa med krispiga grönsaker

Ingredienser

4 portioner
2 dl quinoa (gärna tricolore)
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
2 morötter
1 zucchini
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
3 msk röd pesto
1 paket salladsost eller fetaost (à 150 g)
persilja till garnering
olja att ringla över

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut salladsost mot mjölkprotein ersättningsprodukt eller tofu.

Gör så här

Tips

Toppen som bufférätt!

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Charlotte

2021-10-19

Gott, skippade fetaosten och serverade chorizo till, det passade bra

Rosalie

2021-07-10

Inte lakto-vego med tanke på fela- salladsosten man ska ha i

Redaktionen ICAse

2021-07-20

Hej Rosalie! Tack för din kommentar! Lakto-vegetariskt betyder att rätten innehåller ingredienser från växtriket och mejeriprodukter men inga andra animalier. 😊 Här kan du läsa mer om olika vegobegrepp https://www.ica.se/halsa/artikel/vego-vad-da/. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Magnus

2018-10-23

Jättegott men kräver någon proteinkälla till för att det ska bli en komplett måltid. Jag serverade med en vegetarisk schnitzel. Hade gärna haft en till vitlöksklyfta i. Körsbärstomaterna valde jag att gratinera i ugn med lite olivolja, salt och peppar, 225 grader ca 20 min.

Näringsvärde per portion

Energi 2062 KJ / 494 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 41 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden