Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pestoquinoa med krispiga grönsaker

Röd pesto sätter sprätt på vit, röd och svart quinoa i en vegetarisk sallad med tomater, vitlöksfräst morot, zucchini och rödlök samt smulad salladsost. Matigt och smakrikt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala vitlök, rödlök och morot. Finhacka vitlök och rödlök. Skär morot och zucchini i tunna strimlor. Dela körsbärstomaterna.
  3. Fräs vitlök, rödlök, morot och zucchini i olja ca 5 minuter i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda quinoan med grönsaksfräs, körsbärstomater och pesto. Lägg upp på ett fat.
  5. Smula över sallads- eller fetaost. Garnera med persilja. Ringla ev över lite olja.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.

Tips

Toppen som bufférätt!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl quinoa (gärna tricolore)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 3 msk röd pesto
  • 1 paket salladsost eller fetaost (à 150 g)
  • persilja till garnering
  • ev olja att ringla över
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2062 kJ / 494 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept