Lasagne med créme fraiche

238
10
Lasagne med créme fraiche

Lasagne har sällan varit så smidigt att göra, med få ingredienser tillreds den i ugnen. Färsen steks först på innan pastasåsen gör sällskap i pannan. Varva sedan lasagneplattor med såsen, ringla över lite crème fraiche, och avsluta i ugnen. Serveras med en krispig sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2015

Lasagne med créme fraiche

Ingredienser

4 portioner

Lasagne

ca 500 g nötfärs
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 förp pastasås (med basilika, à 390 g)
12 lasagneplattor
4 dl crème fraiche

Till servering

krispsallad

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor eller pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera att lasagneplattorna inte innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna salladen med en vinägrett på 2 msk olja och 1 msk vinäger.

Vad tyckte du om receptet?

238

Kommentarer

Simon

2021-05-04

Nej nej nej, såhär gör man: 1. Fräs 250g tärnat sidfläsk i en gryta. 2. Lyft ur fläsket och fräs sedan två stjälkar hackad selleri och två rivna morötter och finhackad liten gul lök och två klyftor vitlök, tillsätt två msk tomatpuré mot slutet. 3. Lyft ur grönsakerna och fräs sedan 1kg färs i grytan. 4. I med allt du lyfte ur grytan. 5. Tillsätt 1l kycklingfond i omgångar i grytan och låt det koka ihop, fyll på när vätskan blir riktigt låg i grytan. 6. När allt är krämigt slänger du i några lagerblad och två-tre kanter från en parmesan (som du sparat i frysen sen du rev slut den sist) 7. Låt puttra ihop en stund och tillsätt sedan 3 paket av pastasåsen samt två-tre dl vispgrädde och låt stå på spisen någon timme eller fyra på låg låg värme. 8. Slå på ugnen. 9. Gör en bechamelsås, det är jättelätt. 10. Smaka av din köttfärssås med kryddor, salt, peppar, vitpeppar och en pressad vitlöksklyfta tex. 11. Smörj en stor glasform eller dylikt och bygg din lasagne med FÄRSKA Plattor. Varje lager skall ha färs och sås. Är man riktigt hungrig slänger man in riven ost på alla lager också, men det brukar räcka med ost på vartannat.. 12. Toppen avslutas med bechamel och rejält med riven ost. 13. Grädda i ugnen i ca 20min, lägg på folie om toppen börjar bli för krispig. 14. Servera med krispig sallad, småtomater jag flingsalt och en skvätt balsamico.

Lena

2020-11-11

Har letat vid flera tillfällen efter den flytande créme fraichen, men inte hittat de. Vart hittar man den?

Redaktionen ICAse

2020-11-19

Hej Lena! Ursäkta sent svar. Tyvärr finns inte flytande crème fraiche att köpa längre. Våra kockar har sett över receptet och vi har nu ändrat flytande crème fraiche till vanlig crème fraiche. Hoppas att du gillar lasagnen! Hälsningar Elina

Tom

2020-10-15

Väldigt fint!

Näringsvärde per portion

Energi 3535 KJ / 846 kCal
Fett 52 g
Salt 3.37 g
Kolhydrater 56 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept