Lasagne med créme fraiche
Lasagne har sällan varit så smidigt att göra, med få ingredienser tillreds den i ugnen. Färsen steks först på innan pastasåsen gör sällskap i pannan. Varva sedan lasagneplattor med såsen, ringla över lite crème fraiche, och avsluta i ugnen. Serveras med en krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2015
Ingredienser
4 portioner
Lasagne
ca 500 g nötfärs
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 förp pastasås (med basilika, à 390 g)
12 lasagneplattor
4 dl crème fraiche
Till servering
krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3535 KJ / 846 kCal
Fett52 g
Salt3.37 g
Kolhydrater56 g
Protein37 g
Kommentarer
Super gott och enkel att göra. Byter ut cremefraish mot matlagningsgrädde. Kan ev. ta lite mindre av pastasåsen men ett toppen recept vi gör regelbundet hemma hos oss. Gillas av alla!
Ann-charlotte
2024-10-12Enkel och supergod lasagne! Men undrar är eran näringsvärde uträkning per 100gram eller hur stor anser ni att en portion är ? :)
Erik
2024-07-26Hej Erik! En porrtion är detta recept delat i fyra delar. Hoppas det svaret räcker för din fråga! Annars får du skriva igen! :) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-27Så god och enkel att göra. Miranda.
Sirkka
2023-10-06