Pestolasagne

Betyg 3.2 av 5.41 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Pestolasagne

En vegetarisk pestolasagne där tomatblandningen gör det där lilla extra. Fräs löken och rör därefter ned tomaterna och majsen och låt det koka några minuter. Blanda kvarg med smetana och mjölk, krydda med salt och peppar. Varva sedan med lasagneplattor, avsluta i ugnen och servera med ruccola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2015

Pestolasagne

Ingredienser

4 portioner

Tomatblandning

1 gul lök
1 tsk olja
390 g krossade tomater med chili
500 g passerade tomater
340 g majskorn
1 dl pesto

Kvargsmet

500 g kvarg (0,1%)
2 dl smetana
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Montering

1 tsk smör eller margarin
400 g färska lasagneplattor
65 g rucola

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Denna lasagne blev en favorit direkt. Häftigt med en lasagne gjord på kvarg ochsmetana istället för bechamel. Det blir en härlig, syrlig smak till den goda fyllningen.

    Lisa

  • Tog bort majsen och peston. Stekte köttfärs med ketsup i och lade i. Blev verkligen jättegott.

    Kerstin

  • Förstår inte alls inläggen om att detta skulle vara tråkigt. Blev supergott ju!! Hade i en hel burk pesto på 130 gram i och rev i lite parmesan också. Sonen på 18 mån åt med god aptit, kommer laga igen!!

    Cecilia

  • Mycket tråkigt recept som ingen i familjen tyckte om. Ingen av barnet var så lockade av att tillaga och äta mängden lök. Ångrar att vi lagade denna rätt. Gav dålig mätthetskänsla, alla fick ta mackor och fil lite senare på kvällen.

    Jonas

  • Vi gillade inte heller denna maträtt.

    Rosita

  • Tummen ner för detta recept! Detta är "Veckans Kidz day"-recept...... Eeehmmm.... jag vet inte hur de e med andra barn, men mina söner tycker de e JÄTTE-svårt att skala o hacka en gul lök, det svider för mycke i ögonen! Tyvärr var det heller ingen av oss 4 som tyckte om denna veggo lasagne! Det fick bli mackor istället och så åkte lasagnen i soporna! :-(

    Ann

Näringsvärde per portion

Energi3694 KJ / 881 kCal
Fett55 g
Salt4.14 g
Kolhydrater59 g
Protein34 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Vegolasagne med quornfärs
    Betyg 2.5 av 5.100 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grönsakslasagne med pesto
    Betyg 4.3 av 5.123 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lasagne med tomattapenade
    Betyg 3 av 5.347 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svamplasagne med arrabbiata och spenat
    Betyg 4.1 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegolasagne med linser och soltorkad tomat
    Betyg 4.2 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad