Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Skinklasagne

Snabblagad pastagratäng uppskattas en vardagmiddag när tiden är knapp. Färdig bechamelsås, skinka och färdiga lasagneplattor blir lösningen i denna enkla men goda lasagne.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pressa vitlöken och blanda med krossade tomater, bechamelsås och oregano. Salta och peppra.
  3. Smörj en ugnssäker form med matfett. Varva såsen, skinkan och lasagneplattorna i formen. Börja och avsluta med sås. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  4. Tillaga broccolin enligt anvisningen på förpackningen. Halvera tomaterna.
  5. Blanda tomaterna och broccolin och servera tillsammans med lasagnen.

För alla:

Gör glutenfri: Använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: Gör egen laktosfri bechamelsås och använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Gör egen mjölkfri bechamelsås och använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: Använd äggfria lasagneplattor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g krossade tomater
  • 1 förp bechamelsås (à 500 ml)
  • 1 msk oregano
  • salt och peppar
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 200 g rökt skinka
  • 400 g broccolibuketter
  • 125 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1515 kJ / 358 kCal