Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ljummen pastasallad

Färsk, fylld pasta ger maximal smak för minimal insats vid spisen. Välj favoritsort och blanda med inlagda kronärtskockor, avokado och körsbärstomater. Klart!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Halvera körsbärstomaterna.
  3. Dela, kärna ur och skär avokadorna i 2 cm stora bitar.
  4. Häll av och skär kronärtskocksbottnarna i mindre bitar.
  5. Rör ihop olivolja, finrivet skal av citron, pressad citronjuice, salt och peppar.
  6. Blanda pasta, grönsaker och ruccolan. Ringla över citronoljan.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta och blanda ner t ex strimlad rökt skinka direkt i den kokta pastan.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i den fyllda pastan.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i den fyllda pastan.
Gör äggfri: använd äggfri pasta och blanda ner t ex strimlad rökt skinka direkt i den kokta pastan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk, fylld pasta (t ex med skinka)
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 mogna avokador
  • 1 burk kronärtskocksbottnar (à 400 g)
  • 2 msk olivolja
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi -1 kJ / 536 kCal