Pestobakad torsk med fetaost

Betyg 2.9 av 5.203 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Pestobakad torsk med fetaost

Servera en lättlagad måltid på pestobakad torsk med fetaost till middag. Peston och fetaosten breds över torsken innan den tillagas i ugnen. Tillsammans med den smakrika torsken serveras en matig potatispuré och en tomatsallad som fått en härligt syrlig smak av vinäger. Smakfullt och enkelt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2015

Pestobakad torsk med fetaost

Ingredienser

4 portioner

Potatis puré

900 g mjölig potatis
3 dl mjölk
2 msk smör
1/2 tsk salt

Torsk

ca 600 g torskfilé
3 msk pesto
150 g fetaost

Sallad

1 ask körsbärstomater (250 g)
65 g mâchesallad
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt
peppar

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jättegott! Jag struntade i potatisen och serverade med lättkokad broccoli. Jag struntade i saltet då peston och fetaosten i sig är ganska salt.

    Sara

  • Mycket gott, lite väl salt så var sparsam med att salta purén. 3 dl mjölk till purén?! Då blir det soppa av purén! Jag tog 2 dl och fick ändå koka 4-5 potatisar till för att få purén från flytande till fastare form igen. Kommer definitivt att laga detta igen!

    Maria

Näringsvärde per portion

Energi2493 KJ / 596 kCal
Fett26 g
Salt2.63 g
Kolhydrater45 g
Protein43 g

Testa liknande recept

  • Puré som på krogen
    Betyg 2.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordärtskockspuré
    Betyg 4.7 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelfläsk
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad