Pestobakad spätta med citron och persiljeyoghurt

Bjud på pestobakad spätta med citron- och persiljeyoghurt, en klassiker i ny tappning. Spättorna viks dubbla innan pestoblandningen fördelas över fisken för att sedan stekas färdigt i ugnen några minuter. Till servering finns en fräsch citronyoghurt, en krispig sallad av sockerärter samt nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2015

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2470 KJ / 590 kCal
Fett15 g
Salt1.8 g
Kolhydrater60 g
Protein52 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
3 stInget vi gör igen! Smaklöst även om vi saltade och pepprade fisken ordentligt. Det gifte sig inte.
Christina
Inte min kombination, youghurtsåsen och peston slog ut varandra istället för att komplettera varandra. Men smaken är olika...
Helena
Helt ok, dock är det viktigt att salta och peppra skättan rikligt, annars blir den lätt smaklös
Mikael