Currypanerad rödspätta med krämig räk- och dillröra
Ett smakfullt recept på currypanerad rödspätta som du serverar med potatis, grönsaker och en röra av räkor och dill. Panera spättan i ströbröd med curry och gör en krämig räk- och dillröra av crème fraiche och majonnäs.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2011
Ingredienser
4 portioner
600 g rödspätta
900 g fast potatis
buketterna av 1 broccoli
100 g sugarsnaps
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd
1 1/2 msk curry
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör eller margarin
citronklyftor till servering
Räk- och dillröra
1 burk räkor i lake
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
2 msk hackad dill
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2236 KJ / 654 kCal
Fett30.5 g
Kolhydrater54.8 g
Protein39.8 g
Kommentarer
Jag gjorde det lätt för mig och körde med färdig skagenröra. Jag valde också rostad klyftpotatis i stället för kokt och färsk sparris i stället för broccoli och sugarsnaps. Det blev hur gott som helst - men egentligen gjorde jag kanske en helt annan rätt…
Johann
2022-05-24Det var smart Helena, gjorde en fantastisk rätt om möjligt ännu godare. Smart!
Tommy
2018-11-01Denna rätt överraskade oss verkligen! Jag förväntade mig en god rätt men den var mycket god och kombinationen var spännande.; curry och räkröra. Vi la till rödlök i räkröran och minskade på majonäsen samt pressade citron i röran.
Helena
2015-06-30