Currypanerad rödspätta med krämig räk- och dillröra

14
2
Currypanerad rödspätta med krämig räk- och dillröra

Ett smakfullt recept på currypanerad rödspätta som du serverar med potatis, grönsaker och en röra av räkor och dill. Panera spättan i ströbröd med curry och gör en krämig räk- och dillröra av crème fraiche och majonnäs.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2011

Currypanerad rödspätta med krämig räk- och dillröra

Ingredienser

4 portioner
600 g
rödspätta
900 g
fast potatis
buketterna av 1
broccoli
100 g
sugarsnaps
2
ägg
1 1/2 dl
ströbröd
1 1/2 msk
curry
1 tsk
salt
2 krm
peppar
2 msk
smör eller margarin
-
citronklyftor till servering

Räk- och dillröra

1
burk räkor i lake
1 dl
crème fraiche
1/2 dl
majonnäs
2 msk
hackad dill
-
salt och peppar

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, -matfett och -ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkfritt matfett och ströbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Tommy

2018-11-01

Det var smart Helena, gjorde en fantastisk rätt om möjligt ännu godare. Smart!

Helena

2015-06-30

Denna rätt överraskade oss verkligen! Jag förväntade mig en god rätt men den var mycket god och kombinationen var spännande.; curry och räkröra. Vi la till rödlök i räkröran och minskade på majonäsen samt pressade citron i röran.

Näringsvärde per portion

Energi 2236 KJ / 654 kCal
Fett 30.5 g
Kolhydrater 54.8 g
Protein 39.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept