Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fisk med kaviarsås och ärter

Den här ugnsstekta sejen serveras med en spännande och krämig kaviarsås. Det krämiga kommer från grädden som tillsammans med kaviar och lök mixas till en slät sås. Den hackade dillen gör att såsen blir riktigt god. Servera fisken med kaviarsås, nykokta ärtor och potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Koka potatisen.
  3. Krydda fisken med salt och peppar och lägg den i en ugnssäker form. Stek fisken mitt i ugnen ca 14 minuter.
  4. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i olja i en kastrull. Tillsätt grädde och låt sjuda ca 4 minuter. Mixa slät med en stavmixer. Tillsätt kaviar och låt såsen bli varm. Hacka dillen och vänd ner.
  5. Värm ärterna i en kastrull med kokande vatten enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera fisken med potatis, sås och ärter.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 förp sejfilé (à 400 g)
  • salt och peppar
  • 1 gul lök
  • 1 tsk olja
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kaviar
  • 20 g färsk dill
  • 250 g gröna ärter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2890 kJ / 690 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer