Fisk med kaviarsås och ärter

Betyg 2.8 av 5.
133 personer har röstat
4
Fisk med kaviarsås och ärter

Den här ugnsstekta sejen serveras med en spännande och krämig kaviarsås. Det krämiga kommer från grädden som tillsammans med kaviar och lök mixas till en slät sås. Den hackade dillen gör att såsen blir riktigt god. Servera fisken med kaviarsås, nykokta ärtor och potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016

Fisk med kaviarsås och ärter

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
2   förp sejfilé (à 400 g)
salt och peppar
1   gul lök
1 tsk  olja
2 dl  vispgrädde
1 dl  kaviar
20 g  färsk dill
250 g  gröna ärtor

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
133 personer har röstat

Kommentarer

Sej är så grå och tråkig. Byt ut den mot torsk ock du har en helt OK lunch. Såsen spännande smak, ärter och potatis kan ej gå fel.

Mats

2020-03-03

Helt ärligt!! Knappt ätbart!! Kaviar och lök ihop föll inte i våran smak!!

Maria

2016-02-15

Vi hällde såsen över fisken i formen för att dölja den tråkiga grå fiskfärgen. Såsen hade en strykande åtgång hos både liten och stor och formen skrapades ren! Till nästa tillagning får vi nog öka på mängden!

Jennie

2016-02-12

Näringsvärde per portion

Energi2890 KJ / 690 kCal
Fett31 g
Salt4.72 g
Kolhydrater50.5 g
Protein47.9 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sej med kaviar och gräslök
Betyg 0 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisk i ugn med kaviarsås
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Basilikagratinerad sej med senapsärtor
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt sej med remouladsås
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Färsk sej med potatis- och pepparrotsmos
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga