Fisk med kaviarsås och ärter

132
4
Fisk med kaviarsås och ärter

Den här ugnsstekta sejen serveras med en spännande och krämig kaviarsås. Det krämiga kommer från grädden som tillsammans med kaviar och lök mixas till en slät sås. Den hackade dillen gör att såsen blir riktigt god. Servera fisken med kaviarsås, nykokta ärtor och potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016

Fisk med kaviarsås och ärter

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
2
förp sejfilé (à 400 g)
-
salt och peppar
1
gul lök
1 tsk
olja
2 dl
vispgrädde
1 dl
kaviar
20 g
färsk dill
250 g
gröna ärtor

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

132

Kommentarer

Mats

3/3/2020

Sej är så grå och tråkig. Byt ut den mot torsk ock du har en helt OK lunch. Såsen spännande smak, ärter och potatis kan ej gå fel.

Maria

2/15/2016

Helt ärligt!! Knappt ätbart!! Kaviar och lök ihop föll inte i våran smak!!

Jennie

2/12/2016

Vi hällde såsen över fisken i formen för att dölja den tråkiga grå fiskfärgen. Såsen hade en strykande åtgång hos både liten och stor och formen skrapades ren! Till nästa tillagning får vi nog öka på mängden!

Näringsvärde per portion

Energi 2890 KJ / 690 kCal
Fett 31 g
Salt 4.72 g
Kolhydrater 50.5 g
Protein 47.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept