Fisk med kaviarsås och ärter
Den här ugnsstekta sejen serveras med en spännande och krämig kaviarsås. Det krämiga kommer från grädden som tillsammans med kaviar och lök mixas till en slät sås. Den hackade dillen gör att såsen blir riktigt god. Servera fisken med kaviarsås, nykokta ärtor och potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 förp sejfilé (à 400 g)
salt
peppar
1 gul lök
1 tsk olja
2 dl vispgrädde
1 dl kaviar
20 g färsk dill
250 g gröna ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2890 KJ / 690 kCal
Fett31 g
Salt4.72 g
Kolhydrater50.5 g
Protein47.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sej är så grå och tråkig. Byt ut den mot torsk ock du har en helt OK lunch. Såsen spännande smak, ärter och potatis kan ej gå fel.
Mats
2020-03-03Helt ärligt!! Knappt ätbart!! Kaviar och lök ihop föll inte i våran smak!!
Maria
2016-02-15Vi hällde såsen över fisken i formen för att dölja den tråkiga grå fiskfärgen. Såsen hade en strykande åtgång hos både liten och stor och formen skrapades ren! Till nästa tillagning får vi nog öka på mängden!
Jennie
2016-02-12