Pestobakad sej med mos

12
0 Klimatsmart
Pestobakad sej med mos

Kvällens rätt är otrolig lättlagad, och du kommer få massvis med tid över till annat! Fisk som alla kan gilla när den bakas i ugnen med ett frasigt täcke av tomatpesto och ströbröd. Serveras med fluffigt potatismos, hyvlade morötter och en krispig sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2019

Pestobakad sej med mos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk
-
salt
-
peppar

Fisk

600 g
färsk sej
2 krm
peppar
2 msk
tomatpesto
1/2 dl
panko (asiatiskt ströbröd)

Sallad och tillbehör

3
morötter
125 g
medelhavsmix
1
citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Blanda salladen med olivolja och lite färskpressad citronsaft.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1776 KJ / 423 kCal
Fett 6 g
Salt 2 g
Kolhydrater 52 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept