Pestobakad sej med mos

12
0 Klimatsmart
Pestobakad sej med mos

Kvällens rätt är otrolig lättlagad, och du kommer få massvis med tid över till annat! Fisk som alla kan gilla när den bakas i ugnen med ett frasigt täcke av tomatpesto och ströbröd. Serveras med fluffigt potatismos, hyvlade morötter och en krispig sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2019

Pestobakad sej med mos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk
-
salt
-
peppar

Fisk

600 g
färsk sej
2 krm
peppar
2 msk
tomatpesto
1/2 dl
panko (asiatiskt ströbröd)

Sallad och tillbehör

3
morötter
125 g
medelhavsmix
1
citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.

Gör så här

Tips

Blanda salladen med olivolja och lite färskpressad citronsaft.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1776 KJ / 423 kCal
Fett 6 g
Salt 2 g
Kolhydrater 52 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept