Pestobakad sej med mos
Kvällens rätt är otrolig lättlagad, och du kommer få massvis med tid över till annat! Fisk som alla kan gilla när den bakas i ugnen med ett frasigt täcke av tomatpesto och ströbröd. Serveras med fluffigt potatismos, hyvlade morötter och en krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2019
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt
peppar
Fisk
600 g färsk sej
2 krm peppar
2 msk tomatpesto
1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
Sallad och tillbehör
3 morötter
125 g medelhavsmix
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1776 KJ / 423 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein37 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer