Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskgratäng med svampsås och potatismos

En fiskgratäng med enkla ingredienser som även ger mycket smak, denna gratäng håller vad den lovar. Fisken sällskapar med potatismos och en svampsås i gratängen som du avrundar med lite ost innan gratinering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tina sejen, om djupfryst används enligt förpackningens anvisning. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över salt och täck med aluminiumfolie. Tillaga fisken mitt i ugnen i ca 15 min.
  3. Tillaga potatismoset enligt förpackningens anvisning.
  4. Blanda kantarellsåspulvret med mini fraichen. Bred kantarellröran på fisken. Klicka potatismoset runt fisken och strö över osten.
  5. Tillaga ytterligare ca 10 min i 250°C. Servera fiskgratängen med rårivna morötter och bröd.

För alla

Läs ingredienserna på såspulvret (kan ersättas med frästa kantareller (från burk) samt salt och peppar). Gratängen innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: gör ett eget potatismos med mjölkfritt margarin och solhavre. Ersätt mini fraichen med sojabaserad softspread och den rivna osten med sojabaserad hårdost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk eller djupfryst sej
  • 1 tsk salt
  • 4 port potatismospulver
  • 1 påse kantarellsåspulver (à 29 g)
  • 2 dl mini fraiche
  • 2 dl riven ost (max 17%)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2131 kJ / 509 kCal
Läs mer om näringsvärden