Mast o khiar – persisk tzatziki

Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
0
Mast o khiar – persisk tzatziki

Mast o khiar är en typ av persisk tzatziki med yoghurt, gurka, dill och mynta. Dessutom: knapriga valnötter och sötsyrligt granatäpple på toppen för extra textur och smak! Den fräscha tzatzikin passar till det mesta: kött, fisk, fågel, vegetarisk mat, eller att servera som en dipp.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Mast o khiar – persisk tzatziki

Ingredienser

ca 5 dl
1   liten gurka (à ca 300 g)
4 dl  yoghurt (10%)
1   riven vitlöksklyfta
2 msk  finhackad dill
3 msk  finhackad mynta
1 msk  torkad mynta
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

Till garnering

1 dl  hackade rostade valnötter
1 dl  granatäppelkärnor
mynta
dill
olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri youghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi743 KJ / 177 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Apelsinsallad med valnötter och granatäpple
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Persisk tsatsiki med valnötter
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Solig halloumi
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grönkålssallad med granatäpple och valnötter
Betyg 4.6 av 5.
49 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nötig energistart
Betyg 2.8 av 5.
119 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kålrabbi med äpple, chèvre och vaniljdressing
Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga