Mast o khiar – persisk tzatziki

Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
0
Mast o khiar – persisk tzatziki

Mast o khiar är en typ av persisk tzatziki med yoghurt, gurka, dill och mynta. Dessutom: knapriga valnötter och sötsyrligt granatäpple på toppen för extra textur och smak! Den fräscha tzatzikin passar till det mesta: kött, fisk, fågel, vegetarisk mat, eller att servera som en dipp.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Mast o khiar – persisk tzatziki

Ingredienser

ca 5 dl
1   liten gurka (à ca 300 g)
4 dl  yoghurt (10%)
1   riven vitlöksklyfta
2 msk  finhackad dill
3 msk  finhackad mynta
1 msk  torkad mynta
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

Till garnering

1 dl  hackade rostade valnötter
1 dl  granatäppelkärnor
mynta
dill
olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri youghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi743 KJ / 177 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Persisk tsatsiki med valnötter
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinsallad med valnötter och granatäpple
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra
Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gurkröra
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tzatziki
Betyg 4.1 av 5.
287 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mynta- och tzatsikisås
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga