Kyckling med kokos- och saffransris och granatäpple
Familjens nya smakrika och färggranna vardagsfavorit där kyckling, ris och saffran kokas tillsammans i kokosmjölk. Toppa den gula, saffransdoftande grytan med granatäpplekärnor, pistagenötter och persilja och ät tillsammans med yoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
600 g kycklinglårfilé
2 msk olja
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 förp saffran (à 1/2 g)
4 dl basmatiris (med 10-12-minuters koktid)
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
5 dl vatten
1 tsk salt
Till servering
1 dl granatäppelkärnor
1/2 dl hackade pistagenötter
1/2 dl hackad persilja
matyoghurt (10 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med serveringsförslag exkl yoghurt.
Energi3562 KJ / 852 kCal
Fett40 g
Salt3 g
Kolhydrater76 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Använde 2 påsar saffran och skippade garneringen. Koktid enligt recept perfekt med mitt basmatiris.
Ulrica
2024-11-24Vad menar ni med en förpackning kokosmjölk som är 400 g? Menar ni ICAs förpackning som är 400 ml? Man brukar ju mäta vätska i volym?
Gabriella
2024-10-20Har nu gjort denna rätt tre gånger och varenda gång är riset hårt! Och då har jag t.o.m. låtit grytan puttra 20-30min. Vad gör jag för fel? ICAs ekologiska basmatiris alla ggr. Annars jättegott. Vill så gärna få till det nån gång. Har aldrig haft problem med att koka ris tidigare…
Åsa
2024-03-03Hej Åsa! Det var verkligen konstigt... Vi har precis provlagat receptet med ett annat 12-minuters ris (precis som Icas ekologiska) och det blir verkligen perfekt efter 15 minuter. Hmm. Jag vet inte vad som kan ha hänt faktiskt. Om du vågar testa igen, så stek kycklingen för sig, så kan du ha full koll på riset! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-16