Familjens nya smakrika och färggranna vardagsfavorit där kyckling, ris och saffran kokas tillsammans i kokosmjölk. Toppa den gula, saffransdoftande grytan med granatäpplekärnor, pistagenötter och persilja och ät tillsammans med yoghurt.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2022
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat med serveringsförslag exkl yoghurt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Christer
2023-02-01Krydda efter behag.
Klara
2023-01-23Som ovan skrivet, en väldigt fin men smaklös rätt. Krävs mycket mer kryddor och fantasi än receptet ger för att det ens ska vara värt att laga.
Per
2023-01-19Vietnamesisk mat betyder lätta smaker. För att biffa upp denna rätt gjorde jag en grönsaksbuljong som bas - denna ersatte alltså vattnet. Använde också kycklingfond på flaska och hälften purjo istället för salladslök. Det blev väldigt gott, fortfarande lätta smaker, framförallt kycklinhmgen, vilket kompenserades av hettan i den sambal oelek-kryddade buljongen. Pak choien ska strimlas gansla fint, då har den en chans att mjukna lite på tallriken men behåller krispigheten. De "ramennudlar" jag köpte på Ica var väldigt tunna - min erfarenhet av ramen är grövre nudlar, men dessa funkade utmärkt de med :)