Persisk kyckling

Bjud på härlig gryta från mellanöstern med denna persiska kyckling. Den karaktäristiska smaken får du av spiskummin, saffran och syrlig lime. Ställ fram din aromatiska gryta beströdd med granatäpple och persilja tillsammans med bulgur och aubergine.

Ingredienser
4 portioner
1 färsk kyckling (à ca 1,3 kg)
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 lime
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm peppar
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1/2 g saffran
1 knippe bladpersilja
1 granatäpple
Till servering
bulgur
stekta skivor aubergine
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1734 KJ / 414 kCal
Kommentarer
5 stVilken del av Iran är detta ifrån? Har aldrig någonsin sett något liknande innan
Nikita
Surt och vattnigt :(
Per
Minska mängden buljong
Gudrun