Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Persisk gryta med kyckling

Denna underbara persiska gryta med kyckling får sin fantastiska smak av spiskummin, saffran och lime. Puttra ihop ingredienserna och servera din vackert gula gryta med bulgur eller couscous samt några stekta squashskivor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen om fryst används. Stycka kycklingen i 8-10 bitar.
  2. Skala och skiva löken. Bryn kycklingbitarna i oljan i en stekgryta. Lägg i löken och låt bryna med några minuter.
  3. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Häll över buljongen och tillsätt saffran och limeskal och -saft. Låt puttra under lock ca 20 min.
  4. Kontrollera att kycklingen är genomkokt, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  5. Strimla bladpersiljan och strössla den över grytan.Servera kycklinggrytan med bulgur eller couscous och steka squashskivor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1300 g färsk eller djupfryst kyckling
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 1/2 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 pkt saffran (à 1/2 g)
  • saft och skal av 2 lime
  • 1 knippe bladpersilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1760 kJ / 420 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden