Persisk gryta med kyckling

Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
3
Persisk gryta med kyckling

Denna underbara persiska gryta med kyckling får sin fantastiska smak av spiskummin, saffran och lime. Puttra ihop ingredienserna och servera din vackert gula gryta med bulgur eller couscous samt några stekta squashskivor.

Persisk gryta med kyckling

Ingredienser

4 portioner
1300 g färsk eller djupfryst kyckling
2 gula lökar
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm peppar
2 1/2 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1 pkt saffran (à 1/2 g)
saft och skal av 2 lime
1 knippe bladpersilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Goda smaker, jag serverade bulgur och en färgglad sallad med gurka,körsbärstomater och färsk spenat till.

Björn

2011-05-19

gott och enkelt,jag gjorde den med kycklingfileer. jag är från persien men receptet var nytt för mig som har bott i sverige under lång tid. kul att jag kan hitta recept från mitt hemländ bland era sidor.Ghazele Brittmar

Fredrik

2007-03-30

Helt ok rätt, trodde att den skulle smaka mer orientalisk

Jasmin

2006-12-08

Näringsvärde per portion

Energi1760 KJ / 420 kCal
Fett12 g

Testa liknande recept

Persisk kyckling
Betyg 3 av 5.
206 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Persiskt ris
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Khoresh Bademjan – Auberginegryta med lamm
Betyg 3.8 av 5.
171 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fruktkyckling i ugn eller lergryta
Betyg 2.8 av 5.
118 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk julkyckling
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk lamm- och spenatgryta
Betyg 3.7 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga