Persisk gryta med kyckling
Denna underbara persiska gryta med kyckling får sin fantastiska smak av spiskummin, saffran och lime. Puttra ihop ingredienserna och servera din vackert gula gryta med bulgur eller couscous samt några stekta squashskivor.
Ingredienser
4 portioner
1300 g färsk eller djupfryst kyckling
2 gula lökar
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm peppar
2 1/2 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1 pkt saffran (à 1/2 g)
saft och skal av 2 lime
1 knippe bladpersilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1760 KJ / 420 kCal
Fett12 g
Kommentarer
Goda smaker, jag serverade bulgur och en färgglad sallad med gurka,körsbärstomater och färsk spenat till.
Björn
2011-05-19gott och enkelt,jag gjorde den med kycklingfileer. jag är från persien men receptet var nytt för mig som har bott i sverige under lång tid. kul att jag kan hitta recept från mitt hemländ bland era sidor.Ghazele Brittmar
Fredrik
2007-03-30Helt ok rätt, trodde att den skulle smaka mer orientalisk
Jasmin
2006-12-08