Denna underbara persiska gryta med kyckling får sin fantastiska smak av spiskummin, saffran och lime. Puttra ihop ingredienserna och servera din vackert gula gryta med bulgur eller couscous samt några stekta squashskivor.
Ingredienser
4 portioner
1300
g
färsk eller djupfryst kyckling
2
gula lökar
1
msk
olja
1
tsk
spiskummin
1
tsk
salt
1
krm
peppar
2 1/2
dl
hönsbuljong (tärning + vatten)
1
pkt saffran (à 1/2 g)
saft och skal av 2
lime
1
knippe bladpersilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
19
3 st
Kommentarer
Björn
2011-05-19
Goda smaker, jag serverade bulgur och en färgglad sallad med gurka,körsbärstomater och färsk spenat till.
Fredrik
2007-03-30
gott och enkelt,jag gjorde den med kycklingfileer. jag är från persien men receptet var nytt för mig som har bott i sverige under lång tid. kul att jag kan hitta recept från mitt hemländ bland era sidor.Ghazele Brittmar
Jasmin
2006-12-08
Helt ok rätt, trodde att den skulle smaka mer orientalisk
Kommentarer
Björn
2011-05-19Goda smaker, jag serverade bulgur och en färgglad sallad med gurka,körsbärstomater och färsk spenat till.
Fredrik
2007-03-30gott och enkelt,jag gjorde den med kycklingfileer. jag är från persien men receptet var nytt för mig som har bott i sverige under lång tid. kul att jag kan hitta recept från mitt hemländ bland era sidor.Ghazele Brittmar
Jasmin
2006-12-08Helt ok rätt, trodde att den skulle smaka mer orientalisk