Persisk gryta med kyckling

19
3
Persisk gryta med kyckling

Denna underbara persiska gryta med kyckling får sin fantastiska smak av spiskummin, saffran och lime. Puttra ihop ingredienserna och servera din vackert gula gryta med bulgur eller couscous samt några stekta squashskivor.

Persisk gryta med kyckling

Ingredienser

4 portioner
1300 g färsk eller djupfryst kyckling
2 gula lökar
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm peppar
2 1/2 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1 pkt saffran (à 1/2 g)
saft och skal av 2 lime
1 knippe bladpersilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Björn

2011-05-19

Goda smaker, jag serverade bulgur och en färgglad sallad med gurka,körsbärstomater och färsk spenat till.

Fredrik

2007-03-30

gott och enkelt,jag gjorde den med kycklingfileer. jag är från persien men receptet var nytt för mig som har bott i sverige under lång tid. kul att jag kan hitta recept från mitt hemländ bland era sidor.Ghazele Brittmar

Jasmin

2006-12-08

Helt ok rätt, trodde att den skulle smaka mer orientalisk

Näringsvärde per portion

Energi 1760 KJ / 420 kCal
Fett 12 g
Läs mer om näringsvärden