Fisksoppa med saffran och naanbröd
En vackert färgstark fisksoppa med saffran, aprikoser och pinjenötter kanske nu kommer att bli din nya favorit. Denna soppa med sejfilé i grunden passar utmärkt att servera tillsammans med varma naanbröd.
Ingredienser
4 portioner
2 dl vatten (till aprikoserna)
8 - 10 torkade aprikoser
1/2 påse pinjenötskärnor
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 kruka finhackad bladpersilja
2 värmda naanbröd
Fiskblandning
1 purjolök
1 gul paprika
400 g fryst, tinad sejfilé
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 tsk paprikapulver
3 msk olivolja
1 krm salt
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller konc grönsaksfond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk konc fond)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer