Fisksoppa med saffran och naanbröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fisksoppa med saffran och naanbröd

En vackert färgstark fisksoppa med saffran, aprikoser och pinjenötter kanske nu kommer att bli din nya favorit. Denna soppa med sejfilé i grunden passar utmärkt att servera tillsammans med varma naanbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull. Skär aprikoserna i mindre bitar. Lägg i frukten och låt koka ca 5 minuter under lock. Ställ åt sidan. Rosta under tiden pinjekärnorna i en torr, het stekpanna.
  2. Fiskblandningen: Ansa och skär purjolöken i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar.
  3. Blanda purjolök, paprika, saffran, paprikapulver, hälften av oljan och salt i en bunke. Tillsätt fiskbitarna och låt stå ca 5 minuter.
  4. Fräs fiskblandningen i resten av oljan 2–3 minuter i stor kastrull eller gryta. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning eller fond. Låt koka upp och sjud under lock ca 3 minuter tills fisken är klar. Tillsätt aprikoserna och kokvattnet. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt. Strö över pinjekärnor och persilja.
  5. Servera fisksoppan med varma naanbröd.

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen på buljong/fond för samtliga allergener.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj/baka laktosfritt naanbröd eller välj annat laktisfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj/baka mjölkproteinfritt naanbröd eller välj annat mjölkproteinfritt bröd.

Tips

Du kan dryga ut rätten med couscous eller bulgur.

Barnknepet!
Fräs grönsaker och kryddor utan fisken. Tillsätt vatten, buljong eller fond och mixa soppan slät. Tillsätt fisken och låt koka klart. Servera ev frukten vid sidan om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl vatten (till aprikoserna)
  • 10 torkade aprikoser
  • 1/2 påse pinjenötskärnor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 kruka finhackad bladpersilja
  • 2 värmda naanbröd
Fiskblandning
  • 1 purjolök
  • 1 gul paprika
  • 400 g fryst, tinad sejfilé
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller konc grönsaksfond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk konc fond)
Lägg till i inköpslistan