Fisksoppa med saffran och naanbröd

En vackert färgstark fisksoppa med saffran, aprikoser och pinjenötter kanske nu kommer att bli din nya favorit. Denna soppa med sejfilé i grunden passar utmärkt att servera tillsammans med varma naanbröd.

Ingredienser
4 portioner
2 dl vatten (till aprikoserna)
8 - 10 torkade aprikoser
1/2 påse pinjenötskärnor
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 kruka finhackad bladpersilja
2 värmda naanbröd
Fiskblandning
1 purjolök
1 gul paprika
400 g fryst, tinad sejfilé
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 tsk paprikapulver
3 msk olivolja
1 krm salt
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller konc grönsaksfond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk konc fond)
För alla
Läs noga på ingrediensförteckningen på buljong/fond för samtliga allergener.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj/baka laktosfritt naanbröd eller välj annat laktisfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj/baka mjölkproteinfritt naanbröd eller välj annat mjölkproteinfritt bröd.
Gör så här
Tips
Du kan dryga ut rätten med couscous eller bulgur.
Barnknepet!
Fräs grönsaker och kryddor utan fisken. Tillsätt vatten, buljong eller fond och mixa soppan slät. Tillsätt fisken och låt koka klart. Servera ev frukten vid sidan om.
Barnknepet!
Fräs grönsaker och kryddor utan fisken. Tillsätt vatten, buljong eller fond och mixa soppan slät. Tillsätt fisken och låt koka klart. Servera ev frukten vid sidan om.
Har du lagat receptet?
Kommentarer