Persiljestekt lax med kapris- och tomatsås

6
0
Persiljestekt lax med kapris- och tomatsås

Ett inbjudande och färggrant fiskrecept som du tillagar på cirka 30 minuter. Den färska laxfilén vänds i persilja, steks hastigt i lite olivolja och ackompanjeras av nykokt ris, sötsyrlig tomatsås av lök, soja, socker, tomat och kapris, samt en fräsch, krispig grönsallad med sockerärter och grana padano.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2015

Persiljestekt lax med kapris- och tomatsås

Ingredienser

2 portioner
2 port ris

Tomatsås

1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
1/2 burk körsbärstomater
1/2 dl vatten
2 krm strösocker
2 tsk japansk soja
1 msk kapris
salt och peppar

Sallad

1/2 ask sockerärtor
1/2 påse salladsmix
1/2 förp grana padano flarn
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger

Lax

300 g färsk laxfilé
1/2 ask persilja
1 tsk olivolja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3190 KJ / 761 kCal
Fett 36 g
Salt 343 g
Kolhydrater 59 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden