Persiljestekt lax med kapris- och tomatsås
Ett inbjudande och färggrant fiskrecept som du tillagar på cirka 30 minuter. Den färska laxfilén vänds i persilja, steks hastigt i lite olivolja och ackompanjeras av nykokt ris, sötsyrlig tomatsås av lök, soja, socker, tomat och kapris, samt en fräsch, krispig grönsallad med sockerärter och grana padano.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2015
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
Tomatsås
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
1/2 burk körsbärstomater
1/2 dl vatten
2 krm strösocker
2 tsk japansk soja
1 msk kapris
salt
peppar
Sallad
1/2 ask sockerärtor
1/2 påse salladsmix
1/2 förp grana padano flarn
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
Lax
300 g färsk laxfilé
1/2 ask persilja
1 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3190 KJ / 761 kCal
Fett36 g
Salt3.43 g
Kolhydrater59 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer