Persiljestekt lax med kapris- och tomatsås

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
0
Persiljestekt lax med kapris- och tomatsås

Ett inbjudande och färggrant fiskrecept som du tillagar på cirka 30 minuter. Den färska laxfilén vänds i persilja, steks hastigt i lite olivolja och ackompanjeras av nykokt ris, sötsyrlig tomatsås av lök, soja, socker, tomat och kapris, samt en fräsch, krispig grönsallad med sockerärter och grana padano.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2015

Persiljestekt lax med kapris- och tomatsås

Ingredienser

2 portioner
2 port ris

Tomatsås

1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
1/2 burk körsbärstomater
1/2 dl vatten
2 krm strösocker
2 tsk japansk soja
1 msk kapris
salt
peppar

Sallad

1/2 ask sockerärtor
1/2 påse salladsmix
1/2 förp grana padano flarn
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger

Lax

300 g färsk laxfilé
1/2 ask persilja
1 tsk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3190 KJ / 761 kCal
Fett36 g
Salt3.43 g
Kolhydrater59 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Varmrökt lax och potatissallad med kapris och citron
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat- och timjanrisoni med kyckling och parmesan
Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ärtrisotto med blomkålssallad
Betyg 2.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönärtsfritters med tzatziki och paprikasallad
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig risotto med kräftsallad
Betyg 3.2 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Portabellopasta med bresaola
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga