Persiljestekt kycklingfilé med kaprisdipp

11
0
Persiljestekt kycklingfilé med kaprisdipp

Smakfull och festlig middagsrätt som passar de flesta i hemmet. Kycklingen får en fin yta i stekpannan innan den vänds i persilja och steks färdigt i ugnen. Som tillbehör serveras nykokt potatis, haricots verts och smarrig dipp gjord på kapris, crème fraiche och rivet citronskal.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014

Persiljestekt kycklingfilé med kaprisdipp

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1/2
kruka persilja
4
kycklingfiléer
1 msk
olja
-
salt och peppar
3 msk
kapris
1
citron
2 dl
crème fraiche
150 g
haricots verts (bönor)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2144 KJ / 514 kCal
Fett 22 g
Salt 3.28 g
Kolhydrater 40 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept