Recept: Persiljestekt kycklingfilé med kaprisdipp
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Persiljestekt kycklingfilé med kaprisdipp

27 röster

Smakfull och festlig middagsrätt som passar de flesta i hemmet. Kycklingen får en fin yta i stekpannan innan den vänds i persilja och steks färdigt i ugnen. Som tillbehör serveras nykokt potatis, haricots verts och smarrig dipp gjord på kapris, crème fraiche och rivet citronskal.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2014.

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1/2 kruka persilja
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 3 msk kapris
  • 1 citron
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g haricots verts

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka potatisen i saltat vatten.
  3. Hacka persiljan. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Vänd kycklingen i persiljan och lägg över filéerna i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Hacka kaprisen. Skölj citronen och riv skalet. Blanda kapris och skal med crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
  6. Koka bönorna i saltat vatten ca 4 minuter.
  7. Servera kycklingen med bönor, dipp och potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).