Persiljestekt kycklingfilé med kaprisdipp
Smakfull och festlig middagsrätt som passar de flesta i hemmet. Kycklingen får en fin yta i stekpannan innan den vänds i persilja och steks färdigt i ugnen. Som tillbehör serveras nykokt potatis, haricots verts och smarrig dipp gjord på kapris, crème fraiche och rivet citronskal.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 kruka persilja
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt
peppar
3 msk kapris
1 citron
2 dl crème fraiche
150 g haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2144 KJ / 514 kCal
Fett22 g
Salt3.28 g
Kolhydrater40 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer