Persiljestekt kycklingfilé med kaprisdipp

11
0
Persiljestekt kycklingfilé med kaprisdipp

Smakfull och festlig middagsrätt som passar de flesta i hemmet. Kycklingen får en fin yta i stekpannan innan den vänds i persilja och steks färdigt i ugnen. Som tillbehör serveras nykokt potatis, haricots verts och smarrig dipp gjord på kapris, crème fraiche och rivet citronskal.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014

Persiljestekt kycklingfilé med kaprisdipp

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1/2 kruka persilja
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt och peppar
3 msk kapris
1 citron
2 dl crème fraiche
150 g haricots verts (bönor)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2144 KJ / 514 kCal
Fett 22 g
Salt 3.28 g
Kolhydrater 40 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden