UNDER 30 MIN | Medel

Persiljestekt kyckling med tzatziki

Smaksätt din stekta kyckling med lite persilja – det är supergott, vi lovar! Nog för att kyckling kan ätas som den är så behövs ändå lite tillbehör som mättar magen. En vitlökskräm och ris, hur låter det?

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hacka persiljan.
  3. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna, ca 10 minuter vänd då och då. Krydda med salt och peppar och strö på persiljan.
  4.  Skär gurkan i skivor och blanda med yoghurten och pressa i vitlöken, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen med tzatziki och ris.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
  • 2 snabbfiléer av kyckling
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 ask snackgurka (à 250 g)
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta

Näringsvärde
Per portion

Energi 1888 kJ / 451 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept